Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

KOSTAS MARTAKIS - "ALWAYS AND FOREVER" 2008


requested by petalouda


Κυκλοφόρησε το τελευταίο single της απάντησης του Ηλία Ψινάκη στον Σάκη Ρουβά (γνωστός και ως Κώστας Μαρτάκης), το οποίο περιέχει το τραγούδι "Always and Forever", το τραγούδι με το οποίο προσπάθησε ο νεαρός αοιδός να κερδίσει το εισητήριο για την διοργάνωση της Eurovision στο Βελιγράδι χωρίς όμως επιτυχία.

Το single περιέχει συνολικά 5 tracks. Το ομότιτλο τραγούδι "Always and Forever" περιέχεται σε 3 εκτελέσεις (eurovision version, rock version και ballad version). Δυστυχώς εμένα προσωπικά καμία δεν με εξέπληξε ευχάριστα, και πως να γίνει αυτό με την κάκιστη Αγγλική προφορά του κυρίου Μαρτάκη; Η Eurovision version είναι αυτή που όλοι έχουμε ακούσει και η οποία δικαίως δεν έπεισε το ελληνικό κοινό να στείλει τον Κ. Μαρτάκη ως εκπρόσωπο μας στο Βελιγράδι. Με μία λέξη αυτό το Europop άκουσμα θα το χαρακτήριζα...παλιομοδίτικο. Απο τις 3 εκτελέσεις πάντως θα επιλέξω την ballad version (γιατί είναι η μόνη στην οποία μπορώ να καταλάβω τι λέει). Τα υπόλοιπα 2 tracks του single είναι το "Always and Forever" με ελληνικό στίχο, και τίτλο "Πάντα θα γυρίζω εκεί" σε 2 εκτελέσεις (Eurovision version και rock version). Οι στίχοι δεν λένε τίποτα το σπουδαίο αλλά προτιμώ σίγουρα την ελληνική version μιας και δεν υπάρχουν τα άσχημα αγγλικά.

Εν ολίγοις, το τελευταίο single του Κώστα Μαρτάκη δεν προσθέτει τίποτα νέο, και απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε αυτούς που τους αρέσει το συγκεκριμένο τραγούδι (Always and Forever/Πάντα θα γυρίζω εκεί) και θα ήθελαν να το ακούν σε περισσότερες εκτελέσεις.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 0.5/5

Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

Για ποιό Album θα θέλατε να διαβάσετε κριτική;

Πείτε μου σε αυτό το post ποιό album θα θέλατε να κάνω review!
Κάντε click στα" Σχόλια" και γράψτε μου το album που θα θέλατε να δείτε στο Greek CD Reviews! Αφήστε μαζί με το request και το email σας εάν θέλετε να λάβετε ειδοποίηση μέσω email!

Tony

PS: Επιλέξτε "Ανώνυμος"¨στην "Επιλογή Ταυτότητας" σε περίπτωση που δεν έχετε Google account.

Τρίτη 20 Μαΐου 2008

STAVENTO - "ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΓΙΟΡΤΑΖΩ" 2007


requested by joanna
Το hip hop τρίο απο την Αλεξανδρούπολη (Μέθυσος, Ακρίτας, Αλεξάνδρα) θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ως "ήρεμη δύναμη". Χωρίς υπερβολές στο στυλ τους, οι Stavento ξεχωρίζουν στηριζόμενοι στην ποιότητα των τραγουδιών τους. Για τι ποιότητα όμως μιλάμε; Για να δούμε...

Ο "γενεθλιακός" χαρακτήρας του album κάνει την εμφάνιση του απο τον τίτλο, συνεχίζεται με το intro του CD και κλείνει με το τραγούδι "Σήμερα Το Γιορτάζω". Ένα συμπαθέστατο uptempo hip hop track με μία "επιθετική" εικόνα που πηγάζει κυρίως απο το ραπ των δύο μελών. Ακολουθεί το "Μέσα Σου" το οποίο είναι και το πρώτο (και καλύτερο) single του album. Βάζοντας distortion και pitch bend στα φωνητικά της Αλεξάνδρας κατάφεραν να φτιάξουν ένα ηχόχρωμα που σε συνδυασμό με την έξυπνη μελωδία στο ρεφρέν καταφέρνει να ξεχωρίσει απο τα υπόλοιπα tracks που ακούμε στο ραδιόφωνο απο...χιλιόμετρα μακριά...κάνοντας αυτό το reggaeton κομμάτι επιτυχία. "Το Βατράχι" είναι ένα όμορφο pop κομμάτι αρκετά μελωδικό και ρομαντικό. Υπέρ είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει εκτενές ραπ μέσα του κρατώντας ανέπαφη την ατμόσφαιρα που φτιάχνει η Αλεξάνδρα και η ωραία ενορχήστρωση. Το μόνο πιθανό μείον στο κομμάτι είναι η κακόηχη λέξη "Βατράχι". Επόμενο είναι ένα ακόμα reggaeton το "Πριν Σε Γνωρίσω (Τα Κακώς Κείμενα)" το οποίο δείχνει πως οι Stavento ξέρουν να γράφουν "πιασάρικες" μελωδίες. Θα ήθελα όμως μια πιο ευφάνταστη ενορχήστρωση. Συνεχίζουμε με reggae κομμάτι το "Σαν Τη Φωτιά" στο οποίο το rap είναι κάτω του μετρίου. Δυστυχώς τα "κατάλευκα" φωνητικά με τα ανεπιτυχή reggae φωνητικά "γυρίσματα" δεν μπορούν να αποδώσουν την απαιτούμενη ατμόσφαιρα. Ίσως θα ήταν καλύτερα να έλεγε όλο το κομμάτι η Αλεξάνδρα. Συνεχίζουμε με μια reggaeton απόδοση του τραγουδιού "Δεν Μετανιώνω" του Κώστα Τουρνά στο οποίο μάλλον τα χαμηλά bpm του τραγουδιού και το "στρόγγυλο" (χωρίς οξείς τονισμους" δηλαδή) τραγούδισμα του κυρίου Τουρνά δεν αφήνει το κομμάτι να κυλήσει σωστά και μαζί μ' αυτό να "κουνηθεί" κι ο ακροατής. Όγδοο τραγούδι το "Hey Hop" ένα διαφορετικό και παιχνιδιάρικο κομμάτι με πολύ καλό rap και λαϊκά χρώματα στην ενορχήστρωση του. Θα ήθελα όμως να επαναλαμβάνεται περισσότερο συγκεκριμένη ατάκα του τραγουδιού ώστε να ταυτιστεί ο ακροατής ευκολότερα χωρίς να χρειάζεται να μάθει πολλούς στίχους, μιας και αυτό είναι πάντα αρνητικό για την πορεία ενός τραγουδιού.

Μετά απο ένα instrumental κομμάτι ("Σ' Ανθισμένες Ταράτσες") το κλίμα του album "αγριεύει" και πολιτικοποιείται. Το τραγούδι "Πως Τολμάς" επιτυγχάνει αυτήν την "αγριάδα" με το καλό rap και τα distorted backing vocals αλλά το ρεφρέν χαλάει ότι φτιάχνουν τα κουπλέ. Μέτριο και χωρίς έκρηξη. Επίσης θα ήθελα πολύ καλύτερες ηλεκτρικές κιθάρες και τύμπανα τα οποία ηχητικά...δεν λένε...Το μένος συνεχίζεται με το "Αυτοί Οι Άλλοι" ένα τραγούδι που μιλά για τους "κοστουμάτους" ληστές και το σαθρό σύστημα της χώρας. Τίποτα το ιδιαίτερο. Στο τραγούδι "Σ' Ένα Κόσμο Που Γυρνά" συμμετέχει ο Δημήτρης Κοργιαλάς. Βρίσκω την συνεργασία μεταξύ τους πάρα πολύ σωστή αλλά με αυτό το μέτριο τραγούδι δυστυχώς δεν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κρίμα γιατί θα μπορούσε να είναι φοβερό το αποτέλεσμα μεταξύ τους. Το "Μέρες Πονηρές" ενώ έχει ένα χαρούμενο "θέμα" στην ενορχήστρωση του, έρχεται σε σύγκρουση με το rap και τους στίχους που προσπαθούν να αποδώσουν ακριβώς το αντίθετο κλίμα με αποτέλεσμα να παίρνουμε ένα ανεπιτυχές κράμα στ' αυτιά μας. Το "Ναυάγια Του Βυθού" κινείται στα "σκοτείνα μονοπάτια" της αγάπης συμβαδίζοντας με το κλίμα των προηγούμενων "επιθετικών" τραγουδιών. Μέτριο με πολύ παλιομοδίτικο "θέμα" στις κιθάρες (θυμίζει rock των 80's"). Το "Μαζί Σου" είναι το καλύτερο τραγούδι της δεύτερης (σκοτεινής) ενότητας του album. Αν το ρεφρέν του ντουέτου της Αλεξάνδρας με τον Αλέξανδρο Χατζή κατάφερνε να βγει απο την σκιά του καταπληκτικού κουπλέ τότε θα μιλούσαμε για ένα hit single. Μπράβο στους Stavento για αυτήν την προσπάθεια. Κλείνω με το "Σαν Της Νυχτιάς Τα Φώτα", μια ambient R&B μπαλάντα η οποία παρά το ότι δεν φτιάχτηκε για να γίνει hit θα μπορούσε άνετα να ακουστεί σε οποιοδήποτε lounge club.

Μπορώ να πω πως το νέο album των Stavento με εξέπληξε ευχάριστα και μου δείχνει πως το τρίο αυτό μπορεί να εξελιχθεί και να μας δώσει πολύ όμορφα πράγματα. Προσωπικά τους κατατάσσω στα 5 καλύτερα συγκροτήματα της χώρας.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 3.5/5

Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

Για ποιό Album θα θέλατε να διαβάσετε κριτική;

Πείτε μου σε αυτό το post ποιό album θα θέλατε να κάνω review!
Κάντε click στα" Σχόλια" και γράψτε μου το album που θα θέλατε να δείτε στο Greek CD Reviews! Αφήστε μαζί με το request και το email σας εάν θέλετε να λάβετε ειδοποίηση μέσω email!

Tony

PS: Επιλέξτε "Ανώνυμος"¨στην "Επιλογή Ταυτότητας" σε περίπτωση που δεν έχετε Google account.

Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ - "ΕΤΣΙ ΕΙΜΑΙ" 2008


Όλα ξεκίνησαν απο μία ατάκα που προέκυψε απο μία (ίσως στημένη) φάρσα στο internet. Έτσι γράφτηκε το τραγούδι "Τέλος", το οποίο τραγούδησε η Χριστίνα Παπαδάκη σημείωνοντας επιτυχία και κερδίζοντας αναγνώριση. Στο δεύτερο της Album (παρά το ότι το "Τέλος" επανεμφανίζεται ως remixed bonus track) οι φάρσες....τελείωσαν...Όχι όμως και η ανοδική πορεία της Χριστίνας Παπαδάκη. Αν και στο album αυτό δεν υπάρχει το hit με την ανάλογη δυναμική που είχε το "Τέλος" μπορώ να πω πως η συνολική του ποιότητα ξεπερνά κατά πολύ την προηγούμενη της δουλειά.

Το single που αναλαμβάνει να δώσει την απαιτούμενη ώθηση είναι το "Είσαι Ο Άνθρωπος Μου", ένα dance κομμάτι που στην προσπάθεια του να συνδυάσει την χορευτική ελαφρολαϊκοπόπ με την Κρητική λύρα και την μαντινάδα....αποτυγχάνει....λόγω όμως της διαφορετικότητας του καταφέρνει να "επιπλεύσει" στα ραδιοφωνικά κύματα. Το δεύτερο κομμάτι που μου τράβηξε την προσοχή είναι το "Εδώ Και Τώρα" ένα downtempo τσιφτετέλι. Προσέξτε το. Το remix του Elias Pantazopoulos σώζει το τραγούδι "Ξεκόλλα" δίνοντας άλλο ένα εφόδιο στην μάχη της δεσποινίδας Παπαδάκη στις νυχτέρινες πίστες και τα Ελληνάδικα. Το τραγούδι "Δεν Θέλω Τίποτα Άλλο" θυμίζει έντονα τις μελωδίες που έγραφε ο Νίκος Καρβέλας για την Άννα Βίσση στις δύο τελευταίες (και όχι ιδιαίτερα επιτυχημένες) συνεργασίες τους. Οι γνώριμες όμως αυτές μελωδίες στα αυτιά του ελληνικού κοινού, ίσως να λειτουργήσουν θετικά στην εξέλιξη αυτού του μέτριου (μελωδικά και ενορχηστρωτικά) τραγουδιού. Τελευταίο τραγούδι που ξεχωρίζει αμυδρά, είναι το "Ξέχασες" μία λαϊκή μπαλάντα.

Εν ολίγης θα πω πως το νέο αυτό album δεν έχει αντίστοιχο ή μεγαλύτερο hit απο αυτό της προηγούμενης της δουλειάς ("Τέλος"), όμως λόγω της συνολικής του ποιότητας είναι σίγουρα ένα βήμα πιο πάνω απο το περσινό. Μακάρι να ήταν και τα φωνητικά της δεσποινίδας Παπαδάκη...

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 2/5

Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ - "10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ" 2007




Δέσποινα Βανδή - Φοίβος. 10 χρόνια συνεργασίας την οποία σκέφτηκαν να γιορτάσουν βγάζοντας ένα τριπλό album με 14 νέα τραγούδια και 16 remixes παλιών και νέων τραγουδιών. Φοβούμενος όμως μήπως το άρθρο γίνει μακρύ -και κατ' επέκτασην βαρετό- λόγω των τριάντα τραγουδιών, αποφάσισα να γράψω μόνο για ότι μου άρεσε πραγματικά στο πλούσιο αυτό album.

Πρώτο CD (Pop/Rock): Το οποίο ξεκινά με το αμφιλεγόμενο "Θέλω", το πρώτο single του album. Όντως οι ομοιότητες με το τραγούδι "Clocks" των Coldplay (ή με το "Starlight" των Muse αν προτιμάτε) είναι αρκετές όσον αφορά την ενορχήστρωση (και μόνο εκεί), αλλά εμένα μου αρέσει πάρα πολύ. Πρώτον, για τους πολύ ωραίους στίχους και δεύτερων, γιατί πολύ απλά...δεν με απασχολεί το θέμα της ομοιότητας στην ενορχήστρωση. Βέβαια, το γεγονός πως οι ομοιότητες αυτές ανάγκασαν την Δ. Βανδή σε συνεχή υπεράσπιση του τραγουδιού σε κάθε της εμφάνιση στα media, πιστεύω πως λειτούργησε σαν μπούμερανγκ στην πορεία του τραγουδιού...Κρίμα. Δεύτερο είναι το τραγούδι "Αγάπη", μια καλοφτιαγμένη ποπ-ροκ μπαλάντα η οποία χάρη στην ραδιοφωνική υπόσταση που έχει θα ακουστεί αρκετά. Παρά την πολύ ωραία παραγωγή (αν εξαιρέσεις της "cheesy" αγγλικές φράσεις), προσπερνώ το ατμοσφαιρικό (αλλά χωρίς βλέψεις σουξέ) "Όταν Λείπεις" και έχοντας μετριασμένο ενθουσιασμό για το "Σε Χρειάζομαι" λόγω των πολύ καλύτερων παρομοίου είδους τραγουδιών που έχει γράψει ο Φοίβος, φτάνω στο καλύτερο τραγούδι του πρώτου CD. Με το "Η Γη Κι Η Σελήνη" ο Φοίβος "πατάει γκάζι" και στα bpm αλλά και στην διάθεση του ακροατή, δείχνοντας πώς πρέπει να είναι τα ευδιάθετα ποπ-ροκ hits.

Δεύτερο CD (Ελαφρολαϊκό): Ανοίγει με την μπαλάντα "Θα 'Θελα", το οποίο είναι μέσα στα 3 καλύτερα κομμάτια αυτού του album. Πραγματικά υπέροχο τραγούδι. Η διάθεση ανεβαίνει με "Το Θαύμα", ένα αρκετά καλό τσιφτετέλι με έντονο ανατολίτικο χρώμα, περνώ όμως γρήγορα στο ζεϊμπέκικο "Προβλέψιμος" που αυτήν τη φορά είναι 9άρι και όχι "μεταμφιεσμένο" 4άρι όπως άλλα ζεϊμπέκικα του Φοίβου. Το τραγούδι είναι πολύ καλό αν και πιστεύω πως άλλη τραγουδίστρια θα το "πουλούσε" πολύ καλύτερα. Ακόμα ένα χορευτικό, το "Κάθε Τρεις Και Λίγο" το οποίο κερδίζει λόγω της δυνατής ατάκας ("Κάθε τρεις και λίγο...") με το κυρίως ρεφρέν όμως να με απογοητεύει. Συνεχίζω με το χασάπικο "Φαντάσου Απλά" το οποίο είναι υπέροχο απο κάθε άποψη. Έκτο τραγούδι του CD το ζεϊμπέκικο με τίτλο "Τύχη". Περισσότερο ατμοσφαιρικό απο το "Προβλέψιμος", με λιγότερο δυνατή όμως ατάκα στο ρεφρέν. Τελευταίο νέο τραγούδι του CD (ακολουθούν 3 remix των τραγουδιών "Τα Λεφτά", "Σύνδρομο Στέρησης" και "Το Θαύμα") το "Σύνδρομο Στέρησης" το οποίο είναι και το καλύτερο χορευτικό τραγούδι του album (με μικρή εξαίρεση το "θέμα" με το βιολί μετά το δεύτερο ρεφρέν το οποίο βρήκα λίγο...εκτός κλίματος).

Τρίτο CD (Dance): Στο οποίο υπάρχουν μόνο remixes παλαιότερων τραγουδιών της Δέσποινας και του Φοίβου. Καλύτερο -και με διαφορά- το remix του D.J. Luke στο τραγούδι "Come Along Now". Φρέσκο, έξυπνο και διαφορετικό, αυτή η downtempo-ambient έκδοση κερδίζει τις εντυπώσεις (όχι όμως τα dancefloors και τα ραδιόφωνα). Συνεχίζω στο δεύτερο καλύτερο remix του CD απο τον Soumka, το οποίο όμως περίμενα πολύ καλύτερο (λόγω Soumka) μιας και δεν κατάφερε να ξεπεράσει την πρωτότυπη έκδοση του τραγουδιού "Η Μελωδία Της Μοναξιάς", καθυσηχάζομαι όμως απο τα τύμπανα που έβαλε και δεν έπεσε στην παγίδα που πέφτουν οι περισσότεροι Dance παραγωγοί. Κλείνω την κριτική με πικρή γεύση λόγω της απογοήτευσης μου απο το το remix του "Ανάβεις Φωτιές". Οι παλιομοδίτικοι ήχοι που χρησιμοποιήθηκαν στην ενορχήστρωση δεν είναι το καλύτερο μου και το είδος της μουσικής κατεύθυνσης που επιλέχθηκε να πάρει το τραγούδι με αφήνει αδιάφορο (αν και έπρεπε να έχει μια club αίσθηση όπως τα υπόλοιπα tracks του CD). Σίγουρα περίμενα κάτι πιο έξυπνο για αυτό το super hit.

Εν κατακλείδι, το νέο τριπλό album της Δέσποινας και του Φοίβου έχει νέες επιτυχίες, ποιοτική παραγωγή και πολύ καλύτερο sound mix απο τα προηγούμενα. Η μόνη μου ένσταση είναι πως το θεωρώ περισσότερο μονό CD και όχι τριπλό, μιας και τα remixes δεν θα ήθελα να τα αγοράσω εάν είχα την δυνατότητα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 4/5

Τρίτη 13 Μαΐου 2008

ΓΙΑΝΝΑ ΤΕΡΖΗ - "ΑΣΕ ΜΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΩ" 2008

Δεύτερος προσωπικός δίσκος της Γιάννας Τερζή (κόρη του Πασχάλη Τερζή για όσους ακόμα αναρωτιούνται), αυτήν την φορά απο νέα εταιρεία (EMI). Παρά την νέα και μεγαλύτερη εταιρεία όμως, ο δίσκος παραμένει..."μικρός". Δεν υπάρχει καμία απολύτως έκπληξη σε αυτό το νέο (αλλά με παλιό ήχο) CD.

Το τραγούδι που ξεχωρίζει είναι το "Απίστευτο", ένα χασάπικο το οποίο κερδίζει πόντους λόγω της "πιασάρικης" ατάκας χωρίς να προσθέτει τίποτα καινούργιο στην υπάρχουσα γκάμα του ελαφρολαϊκού τραγουδιού. Οι ενορχηστρώσεις όλων των τραγουδιών θυμίζουν κομμάτια προ δεκαετίας -όπως και η πλειοψηφία των Albums που βγαίνουν στην αγορά- έχοντας ένα φτωχό ανατολιτικοελληνικό μείγμα με μια δόση Eurovision, κάτι που προσωπικά εγώ βρίσκω τελείως "άστοχο" ιδίως για ένα νεαρό κορίτσι σαν την Γιάννα Τερζή, ενώ και οι στίχοι των τραγουδιών συμβαδίζουν με την προβλέψιμη και χωρίς έξυπνες ιδέες ενορχήστρωση.

Φυσικά στο CD υπάρχουν όλα τα είδη που μπορεί να ακούσει κάποιος πηγαίνοντας στα "μπουζούκια". Τσιφτετελορούμπες, χασαποζεϊμπέκικα, μπαλάντες και..."η μόδα"...που στις μέρες μας είναι το R&B και καλύπτεται με το κομμάτι "Ξέχασε Με" ολοκληρώνοντας έτσι το ρεπερτόριο της δεσποινίς Τερζή. Το CD κλείνει με το τραγούδι "Άσε Με Να Ταξιδέψω" το οποίο προσπαθεί να "πιάσει" την ατμόσφαιρα μπαλάντας Χατζηγιάννη, όμως η μέτρια ενορχήστρωση και οι δίχως φαντασία στίχοι δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο. Δεύτερο single του Album βλέπω να είναι το "Αν Γυρνούσα Πίσω Τον Χρόνο" μία ελαφρολαϊκή μπαλάντα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 1/5

Tony

Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ "ΤΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΑ ΝΑΙ ΜΟΥ" 2007




"Τα Οχι Και Τα Ναι Μου" ονομαζεται το νεο album του Γιωργου Μαζωνακη με την συνθετική σφραγιδα του Φοιβου και του Τακη Μπουγα και κυκλοφορει απο την Heaven Music. Αν μου αρεσε; Οχι. Γιατί; Γιατί αν και είμαι οπαδός της ποιότητας και όχι της ποσότητας, το γεγονός ότι το cd περιέχει 10 μόλις τραγούδια δεν εγγυάται πως είναι τα περισσότερα απο αυτά ωραία.

Ας πάμε όμως σε αυτά που μου άρεσαν. Κορυφαίο τραγούδι είναι δυστυχώς το "Σ' έχω επιθυμήσει" και λέω δυστυχώς γιατί το συγκεκριμένο τραγούδι έχει κυκλοφορήσει σε CD single απο το καλοκαίρι του 2007 και λίγο πολύ όλοι το έχουμε...χορτάσει. Δεύτερο στη σειρά θα έβαζα το "Μ' ενοχλεί ο εαυτός μου" μέσα απο τους στίχους του οποίου έχει πάρει τον τίτλο του το εν λόγω album. Θα έλεγα πως ξεχωρίζει κυρίως για τους "έξυπνους" στίχους του. Τρίτο στην δική μου προτίμηση έρχεται το "Είσαι υπεύθυνη για μένα" μία ρούμπα στο ύφος του "Σ' έχω επιθυμήσει" με λιγότερη όμως "μαεστρία" στην ενορχήστρωση του, ενώ αμέσως μετά τοποθετώ το "Έχω νευριάσει" το οποιό παρά το αδιάφορο κουπλέ του και την μέτρια ενορχήστρωση του (το ρεφρέν δεν "σκάει" όπως στα κομμάτια του Φοίβου) έχει ένα πολύ όμορφο ρεφρέν που αποζημιώνει τον ακροατή. Την πεντάδα έρχεται να κλείσει το τραγούδι "Σαν δυό σταγόνες βροχής" το οποίο δεν με "άγγιξε" τόσο, λόγω της προβλέψιμης -για κομμάτι του Φοίβου- ενορχήστρωσης.

Κλείνοντας αυτήν την κριτική θέλω να πω πως λόγω της μεγάλης αναμονής που υπήρχε απο τον προηγούμενο δίσκο του "Μαζώ" εώς και αυτόν, περίμενα τα κομμάτια πολύ καλύτερα, ιδίως του Φοίβου ο οποίος σε αυτόν τον δίσκο πιστεύω πως μας απογοήτεψε αρκετά.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 2.5/5

Tony