Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΝΟΣ - "ΚΡΑΤΑΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ" 2008


requested by a Facebook Friend

Ο Γιώργος Λιανός είναι στα πάνω του. Κι αυτό γιατί φαίνεται πως χαίρει μεγάλης εκτίμησης απο τον όμιλο ΑΝΤ1. Είναι συμπαρουσιαστής σε δύο εκπομπές του καναλιού και συνεχίζει την μουσική του πορεία μέσα απο τον θυγατρική εταιρεία του ομίλου Heaven Music. Η επιστροφή του στον μουσικό χώρο γίνετε με ένα single με τέσσερα τραγούδια.

Πρώτο το "Πάντα Θα Πονάει", το οποίο είναι διασκευή του ιταλικού τραγουδιού "Instabile" του Nek, σε στίχους του Νεκτάριου Σφυράκη. Το αποτέλεσμα, σε σύγκριση με την original version είναι μέτριο. Κι αυτό για δύο λόγους: Πρώτον, ο Γιώργος Λιανός είναι κατώτερος τραγουδιστικά απο τον Ιταλό ερμηνευτή και δεύτερον επειδή οι στίχοι δεν έχουν κάτι το ιδιαίτερο. Παρόλαυτα, το τραγούδι είναι πολύ ραδιοφωνικό και είναι σίγουρο πως θα παίξει αρκετά.

Δεύτερο το "Τίποτα Δεν Κρατάει Για Πάντα". Μία λαϊκή ραδιοφωνική μπαλάντα η οποία δεν φαίνεται να έχει τον παράγοντα της επιτυχίας στην στόφα του. Παρά το ότι είναι γραμμένο απο τον Σταμάτη Γονίδη, οι λαϊκές μελωδικές γραμμές δεν φαίνεται να μπορούν να ενισχυθούν απο τον "χλιαρό" φωνητικά Γιώργο Λιανό, χωρίς όμως να βοηθά και ιδιαίτερα το ίδιο τραγούδι, όντας μέτριο σε όλα του.

Τρίτο, και πάλι γραμμένο απο τον Σταμάτη Γονίδη, αυτή τη φορά και στους στίχους, το "Αμόρε Μίο". Και πάλι μπαλάντα, αυτή τη φορά λίγο καλύτερη μουσικά απο την προηγούμενη σύνθεση του κυρίου Γονίδη. Ίσως η ατάκα "Αμόρε Μίο" να προκαλέσει κάποιο ενδιαφέρον στο ακροατήριο αλλά και πάλι δεν προβλέπουμε ένα super hit.

Τελευταίο το "Υπάρχω". Μία midtempo ραδιοφωνική μπαλάντα με μία μικρή αίσθηση χορευτικού τραγουδιού. Μπορεί άνετα να παιχτεί ως warm up lounge track στα bars και clubs της χώρας αλλά δεν έχει ιδιαίτερες βλέψεις να γίνει hit.

Το νέο single του κυρίου Λιανού έχει έλλειψη απο hit, και πέρα απο την διασκευή του Insatbile δεν έχει κάτι άλλο που να προκαλέσει το ακροαματικό κοινό. Πόσο μάλλον το αγοραστικό...

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 1/5

www.giorgoslianos.net

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

ΠΟΙΟ ALBUM ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ REVIEW???




Στείλ'τε μας μήνυμα μέσω του Facebook, και πείτε μας το album που θα θέλατε να κάνουμε review!!! You Decide!!!

Tony

Greek CD Reviews

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΦΩΤΗΣ - "ΗΡΘΕΣ ΕΣΥ" 2008


Ο Κώστας Καραφώτης επέστρεψε με νέο album. Ένα ακόμη απο τα παιδιά των reality που δείχνει να κρατιέται στην ελληνική σκηνή, δείχνοντας πως πήρε την σωστή απόφαση ακολουθώντας το τραγούδι και όχι την ιατρική. Παρά όμως την συνεχή του παρουσία στον χώρο, κανένα απο τα albums του δεν υπήρξε ιδιαίτερα σημαντικό, δίνοντας την εντύπωση πως ίσως ο λόγος που όλοι τον θυμούνται ακόμη να είναι οι ερωτικές του σχέσεις και όχι η δουλειά του. Θα καταφέρει την υπέρβαση με το νέο αυτό album;

Πρώτο τραγούδι οι "Άγγελοι". Μία πολύ ραδιοφωνική και ευχάριστη uptempo μπαλάντα που κερδίζει τους ακροατές στα ελληνικά FM. Ανάλογη συνέχεια με μία επίσης "αισιόδοξη" uptempo μπαλάντα, με τίτλο "Ήρθες Εσύ". Πάρα πολύ ευχάριστο τραγούδι. Συνέχεια με το "Είσαι Μια Φωτιά". Το τραγούδι είναι χορευτικό με λαϊκό ύφος και ενορχήστρωση. Είναι αρκετά καλό, χωρίς να είναι καταπληκτικό. Συνεχίζει όμως την πορεία του album με επιτυχία. Συνέχεια με την λαϊκή uptempo μπαλάντα "Αμαρτίες". Το κουπλέ δεν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε αντίθεση με το ρεφρέν το οποίο είναι συμπαθέστατο, με εξαίρεση τους πολύ προβλέψιμους και τετριμμένους στίχους του. Φτάνουμε στα μισά του album με το ζεϊμπέκικο "Καμιά". Το τραγούδι ίσως να έκανε αίσθηση την δεκαετία του '90, βρισκόμαστε όμως στο 2008 και αυτές οι μελωδίες και οι ενορχηστρώσεις είναι πια μουντές και χιλιοπαιγμένες.

Έκτο το χορευτικό ντουέτο με την Κέλλυ Κελεκίδου "Ξένοι". Βαρετό και χωρίς ενδιαφέρον, το τραγούδι είναι πολύ...λίγο, χαραμίζοντας την συνεργασία αυτή. Συνεχίζουμε με το "Σ' Αναζητώ". Το τραγούδι είναι μια λαϊκή μπαλάντα στο ύφος του Αντώνη Βαρδή. Πιστεύω πως η επιτυχία του θα εξαρτηθεί απο τον αριθμό των ακροατών που συνεχίζουν να τους αρέσουν τραγούδια τέτοιου ύφους και τέτοιου ήχου. Όγδοο το χορευτικό "Δε Με Αφήνεις". Η ενορχήστρωση του είναι σύμφωνη με το λαϊκό ύφος των προηγούμενων τραγουδιών του album και δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ευτυχώς το ρεφρέν του είναι αρκετά "σπιρτόζικο", δεν ξέρω όμως πόσο καλά μπορεί να το υποστηρίξει ο κύριος Καραφώτης. Ένατο το "Να 'Χα Δυο Ζωές", ένα ζεϊμπέκικο με άρωμα παλιάς λαϊκής σκηνής. Το τραγούδι πιστεύω πως απευθύνεται σε νοσταλγούς προηγούμενων δεκαετιών, παραμένοντας αρκετά ευχάριστο ταυτοχρόνως. Τελευταίο το "Τι Ζητάω". Μία μπαλάντα η οποία κλείνει όμορφα το album με την υπέροχη ατμόσφαιρα του. Τέλος, ως bonus track υπάρχει το remix του τραγουδιού "Άγγελοι" απο τους Mastertempo. Το remix έχει μια reggaeton κίνηση και μπορεί να παίξει άνετα στα Ελληνάδικα ανά την χώρα. Αρκετά καλή δουλειά χωρίς να είναι ιδιαίτερα περίτεχνη και χωρίς να περιλαμβάνει νέους ήχους.

Επίλογος του review, και η άποψη που σχηματίζουμε είναι πως το album δεν έχει κακά τραγούδια, αλλά ούτε και super hits. Με εξαίρεση τα δύο πρώτα tracks του album, τα υπόλοιπα τραγούδια δεν μοιάζουν ικανά να κάνουν την πολυπόθητη υπέρβαση που χρειάζεται, ωστένα πάει αυτό το album ένα επίπεδο πάνω απο τις προηγούμενες δουλειές του, και να δικαιολογήσει την δημοτικότητα που έχει ο κύριος Καραφώτης.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 2.5/5

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

ΕΦΗ ΣΑΡΡΗ - "ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ" 2008 (PROMO)



Μετά την αποτυχημένη της προσπάθεια για πολιτική καριέρα, την οποία καταλογίζει στην “δυσφήμηση” που της έκανε ο Λάκης Λαζόπουλος, η Έφη Σαρρή επιστρέφει στον ρόλο της τραγουδίστριας με το CD single “ Οι Δικηγόροι”. Η πρώτη μας επαφή με αυτήν τη δουλειά είναι μέσω του εξωφύλλου του CD, το οποίο είναι φοβερό! Πραγματικά είχαμε να εντυπωσιαστούμε απο εξώφυλλο ελληνικού CD απο το 1999, όταν είδαμε το εξώφυλλο του CD “Φεγγαροστόλιστα” της Μαρίας Παπαδοπούλου. Με μία λέξη: ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΟ! Τι γίνετε όμως με αυτό που πραγματικά έχει σημασία σε ένα album? Για να δούμε…

Το πρώτο τραγούδι είναι το χορευτικό “Οι Δικηγόροι”. Η κυρία Σαρρή έψαχνε έναν τρόπο να “δέσει” την διαμάχη της με τον κύριο Λαζόπουλο με το νέο της CD, και σκέφτηκε αυτόν τον τρόπο. Το αποτέλεσμα είναι τραγικό, μιας και το τραγούδι ξεκινά με μία παραλλαγή του μουσικού θέματος της Madonna “4 Minutes”. Τα άσχημα δεν σταματούν εκεί, αφού και το υπόλοιπο μέρος του τραγουδιού είναι παλιό, και ακουστικά…φτηνό. Δεύτερο ”Το Απόλυτο Αρσενικό” ένα ζεϊμπέκικο που δεν πείθει ούτε με την μελωδία, ούτε με τους στίχους αλλά ούτε με την ατάκα στο ρεφρέν.

Τρίτο το “Εύκολα”, ένα ακόμη χορευτικό το οποίο βρίσκεται μουσικά αρκετά χρόνια πίσω (κάπου στα τέλη του ’90 το βλέπω). Τίποτα το ιδιαίτερο. Τελευταίο το “Στα Ξενυχτάδικα”, μία μπαλάντα η οποία αν και δεν είναι τίποτα το φοβερό, είναι και το καλύτερο κομμάτι του single. Δυστυχώς όμως για την κυρία Σαρρή το τραγούδι δεν είναι ιδιαίτερα ραδιοφωνικό, κυρίως γιατί η στιχουργική του θεματολογία είναι αρκετά “βαριά”, ακόμη και για τα ελληνικά FM.

Με λίγα λόγια το CD single της Έφης Σαρρή είναι αδιάφορο και χωρίς βλέψεις επιτυχίας. Το μοναδικό πραγμά το οποίο πραγματικά αξίζει σε αυτήν την δουλειά είναι η καταπληκτική φωτογράφηση που έγινε.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 0.5/5

www.efisarri.com

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

Jack White & Alicia Keys - "Another Way To Die" (2008)



Βλέποντας την τελευταία James Bond ταινία “Casino Royale” και αναγνωρίζοντας την στροφή που έκαναν οι δημιουργοί σε μια πιο ωμή και ρεαλιστική Bond ταινία, είχαμε πει όταν την πρωτοείδαμε πως θα ταίριαζε γάντι αν το soundtrack της το είχε κάνει ο Marilyn Manson. Με μεγάλη μας χαρά το νέο τραγούδι που ντύνει την επερχόμενη 22η James Bond ταινία με τίτλο “Quantum of Solace”, έχει αυτόν τον rock “τσαμπουκά” που ψάχναμε!
Το “Another Way To Die” είναι το πρώτο James Bond theme που είναι ντουέτο και απαρτίζεται απο τον Jack White (των White Stripes) και την Alicia Keys. Ο συνδυασμός που προκύπτει είναι πραγματικά καταπληκτικός! Οι rock κιθάρες δένουν απίστευτα με την τρέλα και ιδιαιτερότητα του Jack White, ενώ το εκρηκτικό κοκτέηλ έρχονται να συμπληρώσουν τα πνευστά σε συνδυασμό με την μαγική Alicia Keys, δίνοντας την απαραίτητη δόση glam που χρειάζεται να έχει ο νέος James Bond.
Με δύο λέξεις: Σκληρό και glamorous! Ελπίζουμε να είναι και η ταινία εξίσου καλή…

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/5