Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

ΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ



Εδώ και πάρα πολλά χρόνια ακούμε πως υπάρχει "κρίση" στην νυχτερινή διασκέδαση. Παρ' όλα αυτά, η έξοδος στα "μπουζούκια" παρέμενε ο δημοφιλέστερος και ακριβότερος τρόπος διασκέδασης σε αυτή τη χώρα. Είναι λοιπόν γεγονός πως περνά κρίση ο χώρος αυτός ή είναι η κλασική "κλάψα" του Έλληνα μιας και ποτέ δεν είναι ευχαριστημένος;

Έχοντας ως μέτρο σύγκρισης την νύχτα της Θεσσαλονίκης θα προσπαθήσω να δώσω απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα...

Αυτήν την στιγμή η Θεσσαλονίκη έχει εν λειτουργία δύο κέντρα διασκέδασης με τοπικό μουσικό σχήμα και ένα που φιλοξενεί πολύ δημοφιλείς καλλιτέχνες (γνωστά και ως "φιρμάδικα"). Με τρία μόλις μαγαζιά λοιπόν να διεκδικούν το μερίδιο της νυχτερινής διασκέδασης της συμπρωτεύουσας, θα πίστευε κανείς πως θα έπρεπε να δουλεύουν πυρετωδώς...Έλα όμως που δεν δουλεύουν!

Η έναρξη του σχήματος του Γ. Πλούταρχου ώθησε στην λήξη το σχήμα Καρρά-Βανδή μετά την έτσι κι αλλιώς κακή πορεία που είχε, μειώνοντας τα "φιρμάδικα" σε μόλις ένα. Μιάς και δεν έχουμε αρκετά δεδομένα για την μέχρι τώρα πορεία του Γ. Πλούταρχου θα προχωρήσουμε στα υπόλοιπα δύο "τοπικά" μαγαζιά της πόλης. Τις "Μούσες" και τα "Μαμούνια".

Αναστεναγμοί αμφίπλευροι ακούγονται απο τους ιδιοκτήτες τους, με το σχήμα των "Μουσών" να μην τραβάει και με την υπερεκτιμημένη Θέλξη στα "Μαμούνια" να μην...έλκει! Και μιας και αναφερθήκαμε στην Θέλξη να σας πω και μερικά κουτσομπολιά για την συγκεκριμένη "καλλιτέχνις" δικαιολογώντας έτσι και την χρησιμοποίηση του χαρακτηρισμού "υπερεκτιμημένη".

Η δεσποινίς Θέλξη λοιπόν, απαίτησε το καμαρίνι της να βαφτεί όλο ροζ ειδάλλως δεν είχε σκοπό να έρθει στην Θεσσαλονίκη. Δεύτερον, πριν την πρεμιέρα, έλεγξε όλα τα ρούχα των θηλυκών συναδέλφων της και τους υπαγόρευσε ποιά ενδύματα μπορούν να φορέσουν και ποιά όχι. Και τρίτον, απαίτησε οποιαδήποτε ξεσηκωτική έκφραση τύπου "Ώπα!, Πάμε!" κ.λ.π. να τις χρησιμοποιεί αυτή και μόνον αυτή! Και το αποτέλεσμα της? Άδεια τραπέζια...

Κλείνοντας την ξανθιά,κακόφωνη παρένθεση, περνάω στο τελικό πόρισμα. Με την φετινή πορεία των εναπομείναντων μαγαζιών και με τους ιδιοκτήτες τους να φθονούν και να παρατηρούν στενά την αναπάντεχη επιτυχία των Ονιράμα στο μαγαζί του κ. Τσιλιχρήστου στην πρωτεύουσα, λέω το εξής: ΝΑΙ! ΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΡΙΣΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: