Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ - "7" 2008


requested

Ο πολυτιμότερος -κατά την γνώμη μας- καλλιτέχνης της Ελλάδας την παρούσα στιγμή, επιστρέφει με νέο album. Έντεκα νέα τραγούδια σε μουσική δική του και σε στίχους της Ελεάνας Βραχάλη, Νίκου Μωραϊτη και για πρώτη φορά και του ίδιου (σε ένα track).

Το album ξεκινά με το "Εμείς Οι Δυό Σαν Ένα", το οποίο μας είναι ήδη γνώριμο ως promo single και ως μουσικό "χαλί" στην διαφήμιση γνωστής εταιρείας. Το τραγούδι είναι ένα χορευτικό pop/rock track με ένα όμορφο ελληνικό χρώμα στο μουσικό του θέμα. Πάρα πολύ όμορφο και πολύ ραδιοφωνικό. Δεύτερο το "Η Αγάπη Που Μένει (Πολυκατοικία)". Μία midtempo pop μπαλάντα με μία R'n'B απόχρωση. Οι στίχοι είναι διαφορετικοί ως προς το θέμα τους, και το γεγονός πως δύσκολα μπορεί να ταυτιστεί κάποιος μαζί τους ίσως ξενίσει τον ακροατή κατά τις πρώτες ακροάσεις. Σε αυτήν την αίσθηση συμβάλλει και η ενορχηστρωτική άποψη με τα διάφορα ηχητικά εφέ των ενοίκων της πολυκατοικίας. Για να δούμε πως θα πάει...Τρίτο το "Νιώσε Κοντά Μου". Ένα uptempo pop/rock κομμάτι το οποίο διαθέτει μία "πιασάρικη" μελωδία, αλλά οι στίχοι δεν είναι στο ίδιο επίπεδο. Είναι όμως ένα τραγούδι που με αρκετό airplay θα "περάσει" στην συνείδηση του κοινού.

Τέταρτο το "Μη Με Κοιτάς", το οποίο έχει αρκετά λαϊκό χρώμα και στην ενορχήστρωση και στην μελωδία του. Είναι ένα τραγούδι που εκπλήσσει πάρα πάρα πολύ ευχάριστα, το οποίο σίγουρα θα ακουστεί σε όλα τα μπουζουκομάγαζα της χώρας μας. Φοβερό! Πέμπτο το "Όλα Θα Πάνε Καλά" το οποίο προσπαθεί και αυτό να πιάσει την R'n'B διάθεση της χώρας μας την παρούσα στιγμή. Μας αρέσει η παιχνιδιάρικη διάθεση που έχει το κουπλέ, αλλά δεν ενθουσιαστήκαμε ιδιαίτερα απο το ρεφρέν. Έκτο η μπαλάντα "Θάλασσα". Ατμοσφαιρικό, μελαγχολικό και πολύ όμορφο. Έβδομο το "Πάρ' Τα Όλα Δικά Σου". Το κουπλέ είναι πραγματικό ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΟ, ενώ το ρεφρέν συνεχίζει την μαγεία του υπέροχου αυτού τραγουδιού το οποίο είναι και το αγαπημένο μας. Όγδοο σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Χατζηγιάννη, το "Άλλη Μια Νύχτα". Πρόκειται για ένα uptempo rock κομμάτι το οποίο σίγουρα δεν βρίσκεται στο επίπεδο των υπόλοιπων τραγουδιών του album, αλλά σίγουρα δεν ενοχλεί με την παρουσία του.

Ένατη η rock μπαλάντα "Που Να Σε Βρω". Συμπαθητικό αλλά όχι καταπληκτικό. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που το album ανεβαίνει ξανά σε tempo και διάθεση με το προτελευταίο track του album, "Ανάποδα". Πολύ ωραίο στιχουργικό θέμα. Το album κλείνει με το τραγούδι "Αναπτήρας", το οποίο είναι φυσικά μπαλάντα, μιας και είναι ο ιδανικός τρόπος για να κλείσει αυτό το album. Είμαι σίγουρος πως η δύναμη αυτού του τραγουδιού θα φανεί στα live του κυρίου Χατζηγιάννη, φτιάχνοντας μια ατμόσφαιρα σχεδόν...μυστικιστική.

Επίλογος και το μόνο που έχουμε να πούμε είναι πως το νέο album του Μιχάλη Χατζηγιάννη είναι...must-have!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:5/5

www.michalishatzigiannis.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους! Να κι ένα cd το θυμίζει τις καλές εποχές του Χατζηγιάννη (κρυφό φιλί, ακατάλληλη σκηνή) Πιστεύω πως το μόνο αρνητικό στοιχείο είναι ότι το άλμπουμ έχει μόνο 11 τραγούδια. Δυστυχώς έχει γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό να βγαίνουν cd με λίγα τραγούδια. Πιστεύω ότι χρειάζονταν 2-3 επιπλέον τραγούδια. Αλλά απ' ότι φαίνεται του χρόνου θα υπάρχει επανέκδοση με επιπλέον τραγούδια, πράγμα το οποίο κάνει από το πρώτο του άλμπουμ ο Χατζηγιάννης διπλασιάζοντας έτσι τις πωλήσεις αφού αυτοί που αγοράζουν το πρωτότυπο θα αγοράσουν και την επανέκδοσή του.
;-)
- jsxz -

Ανώνυμος είπε...

Arketa kalo to cd me kala kommatia.
Liga den moy aresan......

Ανώνυμος είπε...

teleio to cd tou ta kalutera tragoudia tou einai pou na se brw kai h 8alassa gia emena :)

Ανώνυμος είπε...

και εμενα