Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ!


Κατά την γνώμη μας, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης είναι ο σημαντικότερος εμπορικός καλλιτέχνης αυτήν την στιγμή. Είναι ο μόνος που κάνει sold out συναυλίες και τις μεγαλύτερες δισκογραφικές πωλήσεις. Τα τραγούδια του είναι πανέμορφα και καταφέρνουν να σταθούν στο πέρασμα του χρόνου. Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης είναι όμως αντιγραφέας και ανήθικος! Και το λέμε αυτό γιατί μόνο ένας καλλιτέχνης με τέτοια χαρακτηριστικά μπορεί να παίρνει συνθέσεις άλλων καλλιτεχνών και να τις παρουσιάζει ως δικές του. Σας παραθέτουμε τις αποδείξεις:

Μιχάλης Χατζηγιάννης - "Ακατάλληλη Σκηνή"(2004) / Mylene Farmer - "Pourvu qu'elles soient douces" (1988)

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης αντιγράφει το ρεφρέν της Γαλλίδας Mylene Farmer και αποφεύγει οποιαδήποτε "κατηγορία" αλλάζοντας το δεύτερο μισό κάθε φράσης του ρεφρέν.


Μιχάλης Χατζηγιάννης - "Δεν Είμαι Εδώ Για Κανέναν"(2006) / Calogero - "Si seulement je pouvais lui manquer"(2004)

Αυτήν τη φορά ο "κύριος" Χατζηγιάννης αντιγράφει το ρεφρέν του Γάλλου καλλιτέχνη Calogero χωρίς να κάνει καμία απολύτως αλλαγή και υπογράφει ο ίδιος ως ο συνθέτης του τραγουδιού!



Και όπως λέει το πολύ σοφό γνωμικό: Talent imitates, genius steals!

Tony

Greek CD Reviews

43 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω ότι ο Μιχάλης Χατζηγιάννης είναι ο καλύτερος τραγουδιστής. Δεν πιράζει εάν κλέβει όπως λέτε

Ανώνυμος είπε...

an exete provlima me tin parti tou min ton akoute!alla pano apo ola min asxoliste kiolas! den ipoxreose kanena na ton akoui xoris na to 8eli! sto kato kato magia tou kai na klevei!asto kanoun kialoi afto an mporoun...

Greek CD Reviews είπε...

Εμείς δεν θα κρίνουμε αν πειράζει ή όχι. Εμείς απλά το γνωστοποιούμε.
Όσο για το "magia tou kai na klevei!" που είπε ο δεύτερος ο αναγνώστης, εμείς έχουμε να πούμε πως οι μάγκες κλέβουν και οι υπόλοιποι αντιγράφουν. Και εδώ πρόκειται για αντιγραφή και όχι για κλοπή.

Tony

Greek CD Reviews

Ανώνυμος είπε...

Βασικά, η αλήθεια είναι πως έχεις δίκιο.. Υπάρχει πολύ μεγάλη ομοιότητα... Αλλά δεν νομίζω πως αυτό έγινε επίτηδες!!! Όπως π.χ. με το Θέλω του Φοίβου... Ε δε νομίζω τώρα να άκουσε ο Φοίβος το Clocks και να είπε "Ωραία, μια καλή μελωδία να την κλέψω!!). Εξάλλου, δεν έχουμε να κάνουμε με ένα άγνωστο κομμάτι αλλά με ένα παγκοσμίως γνωστό!! Νομίζω λοιπόν πως όλες αυτές οι "αντιγραφές" (ή έστω η πλειοψηφία τους - ειδικά όταν το τραγούδι είναι γνωστό)έγιναν επειδή κανείς δεν την προσεξε πριν την κυκλοφορία του κομματιου ή -γιατί όχι;;- τυχαία (Εξάλλου παρθενογέννηση στη μουσική δεν υπάρχει!!)!!

Greek CD Reviews είπε...

Αγαπητέ αναγνώστη,
Υπάρχει μία διαφορά την οποία δεν την γνωρίζουν οι άνθρωποι που δεν ασχολούνται επαγγελματικά με την μουσική. Εαν κάποιος αντιγράψει την ενορχήστρωση ενός άλλου τραγουδιού, κανείς δεν μπορεί να του κάνει τίποτα. Οι μυνήσεις γίνονται όταν θα αντιγράψει την μελωδία της φωνής. Αυτό είναι που υφίσταται νομικά και αυτό είναι που θεωρείται αντιγραφή. Οπότε αυτό που έκανε ο Φοίβος με το Clocks δεν έχει σχέση με αυτό που έκανε ο Χατζηγιάννης. Όσο για το αν έγινε τυχαία θα πω πως μπορώ να το "καταπιώ" για το "Ακατάλληλη Σκηνή" αλλά σίγουρα δεν μπορώ να το κάνω για το "Δεν Είμαι Εδώ Για Κανέναν".

Tony

Greek CD Reviews

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΦΑΝ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ, ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ...ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝΙΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΙΚΙΛΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ ΤΟΥ, ΤΙΣ ΕΠΗΡΡΟΕΣ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΤΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ...ΟΜΩΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ,ΚΑΤΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΜΑΣ...ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙΣ ΚΛΕΦΤΗ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ 2 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ...ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΧΕΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ,ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΟΥ....ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΟ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙΣ ΚΛΕΦΤΗ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΥΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΣΤΑΡ ΧΩΡΙΣ ΦΩΝΗ,ΤΑΛΕΝΤΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ!

Greek CD Reviews είπε...

Το είπα και με αναγκάζετε να το ξαναπώ. Δεν πρόκειται περί κλοπής αλλά περί αντιγραφής. Α-ΝΤΙ-ΓΡΑ-ΦΗΣ!

Tony

Greek CD Reviews

Ανώνυμος είπε...

Ax mono gia tous epityxhmenous 3erete na lete asxhma sxolia........... Telos pantwn o Xatzigiannis den exei anagh na kanei epityxies me 3ena tragoudia... To talento tou einai arketo gia na ton anadei3ei se enan apo tous kalyterous kallitexnes pou exoume shmera.... Apo tous ligous pou exoun PRAGMATIKO talento kai ws syn8eths kai ws tragoudisths fysika kati pou leipei apo thn ellhnikh mousikh.... Mono montela 3eroume na prow8oume me fwnh kormara....

Ανώνυμος είπε...

O ΜΙΧΑΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΙ ΑΛΛΟ.. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΕΤΟΙΟ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΤΑ..ΤΟ ΟΤΙ ΠΗΡΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.. ΕΔΩ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ Κ ΑΛΛΑ Μ ΑΥΤΟ ΒΡΗΚΑΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ?????ΕΛΕΟΣ..

Ανώνυμος είπε...

koita3te na dite... mixalis exei apodei3ei oti einai foveros kalitexnis kai dn epitrepw se kanenan na tn leei antigrafea kai ani8iko!!einai tromeri vlakia!!afou auta ta tragoudia einai agnwsta..ti se noiazei...??kai 2on ta SPAEI kai i fwni tou kai ola apano tou...!!siga mn stiriotan se auta ta tragoudia!!eleos OMG!!koita3te tn doulia sas lew egw giati ante ELEOS KAI PALI ELEOS!!8elw apantisi oposdipote re!!

Ανώνυμος είπε...

koita3te na dite... mixalis exei apodei3ei oti einai foveros kalitexnis kai dn epitrepw se kanenan na tn leei antigrafea kai ani8iko!!einai tromeri vlakia!!afou auta ta tragoudia einai agnwsta..ti se noiazei...??kai 2on ta SPAEI kai i fwni tou kai ola apano tou...!!siga mn stirizotan se auta ta tragoudia!!eleos OMG!!koita3te tn doulia sas lew egw giati ante ELEOS KAI PALI ELEOS!!8elw apantisi oposdipote re!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ "ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ" ΣΑΣ!
ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΑΛΛΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΝΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΣΗ ΕΠΤΥΧΙΑ!ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!
ΕΧΕΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙ ΤΟΣΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΥΜΑΡΤΟΝ!!!ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΝΟΤΕΣ,ΔΕΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ!ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 2 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΛΛΑ!ΚΑΙ ΣΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΕΠΗΡΡΟΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

Pisteyw oti o xatzigiannhs einai enas kalitexnhs megalhs aksias kai oti antegrapse thn melwdia den leei tipota paramenei koryfaios sto eidos tou.

Ανώνυμος είπε...

O ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΝΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΠΙΡΟΕΣ ΑΠΟ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ.ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ. ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ. ΤΟ ΟΤΙ ΕΤΥΧΕ ΔΥΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΠΤ.

Ανώνυμος είπε...

Η ερώτησή μου είναι η εξής: Γιατί δεν ασχολήθηκες με όλους του υπόλοιπους έλληνες καλλιτέχνες και συνθέτες όπως πχ ο Φοίβος αλλά τον Μιχάλη? Μήπως γιατί έψαχνες απεγνωσμένα να μπει το blog σου στη μηχανή αναζήτησης του google ή μήπως επειδή θα ανέβαιναν τα point των commnents? Έλεος που μας το παίζεις και μουσικομαθείς... μην με προκαλείς να σου φέρω ολόκληρο κατάλογο ποιός κλέβει τι και από ποιόν...! Το ότι η Γιουκοσλάβα έλεψε το Χέρια Ψηλά από τον Μιχάλη και το "ΕΚΤΕΛΕΣΑΙ" δεν το αναφέρεις. Οπότε κάτσε να σχολιάζεις τα τελευαία CDάκια της Μάρως Λύτρα και άσε τον Μιχάλη ήσυχο.

Greek CD Reviews είπε...

Η απάντηση μου είναι η εξής:
1) Ασχολήθηκα με τον Μ. Χατζηγιάννη γιατί υπέπεσε στην αντίληψη μου. Το ίδιο θα κάνω για οποιονδήποτε άλλον καλλιτέχνη.
2) Προς το παρόν ο Φοίβος δεν έχει αντιγράψει την μελωδία ενός ολόκληρου ρεφρέν, ή τουλαχιστόν δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου κάτι τέτοιο.
3) Το blog ήταν δημοφιλές και πριν αναρτήσω το post για τον Χατζηγιάννη, οπότε δεν υπήρχε κλικ-ο-θηρία.
4) Δεν προκαλώ με το post αυτό, αλλά ενημερώνω. Θα είναι μεγάλη μου χαρά αν μας αναφέρετε και άλλες περιπτώσεις αντιγραφών απο εγχώριους καλλιτέχνες. Αν όντως ευσταθούν, θα τις παρουσιάσουμε κιόλας!
5) Δεν γνωρίζουμε για την Γιουγκοσλάβα που αναφέρετε. Ίσως αν γινόσασταν πιο σαφής να μας ενημερώνατε καλύτερα.
6) Και φυσικά θα γράψουμε για τα albums καλλιτεχνών όπως η Μ. Λύτρα. Εάν δεν σας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, η λύση είναι πολύ απλή: Μην μας επιστέπτεστε!
7) Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και το σχόλιο σας!

Tony

Greek CD Reviews

Ανώνυμος είπε...

ενα εχω να πω τον ΜΙΧΑΛΗ μου τον ΑΓΑΠΩ και σε οτι κανει θα τον ακολουθω!!!

Ανώνυμος είπε...

εχω να πω πωσ ο κα8ε συνθετησ εχει δικαιωμα στο να ''κλεβει"7 νοτεσ απο κα8ε τραγουδι...
αλλα εγω 8ελω να μα8ω κατι αν δεν τα ειχε κανει επιτυχειεσ τα τραγουδια 8α το λεγατε ποτε???οχι διοτι δεν 8α μασ εννοιαζε και τοσο..8ελω να πω αν το ειχε πει η βερα λαμπρου ουτε καν 8α μπενατε στον κοπο...αλπα ο χατζηγιαννησ εχει την ικανοτητα ακομα και το κλεψιμο να το κανει επιτυχεια...αυτο ενοχλει και καλα κανει...οποιοσ εχει τα κοτσια ασ αντιγραψει τραγουσια οποιαδιποτε ή καλυτερα δικα του και να τα κανει επιτυχειεσ...αυτα τα λιγα ειχα να πω..

Ανώνυμος είπε...

εχω να πω πωσ ο κα8ε συνθετησ εχει το δικαιωμα στο να "κλεψει"7 νοτεσ απο κα8ε τραγουδι..αλλα εγω 8ελω να μα8ω κατι αν δεν ειχαν γινει επιτυχειεσ τα κομματια, 8α το σχολιαζατε??οχι..8ελω να πω πωσ αν το ελεγε η βερα λαμπρου ουτε που 8α σασ εννοιαζε...απλα ο χατζηγιαννησ εχει την ικανοτητα ακομα και το κλεψιμο να το κανει επιτυχεια...καλα κανει,αν μπορουν να το κανουν και αλλοι με οποιοδιποτε κομματι ή καλυτερα με του ιδιου κομματατια και να τα κανουν επιτυχεια...καποιουσ τουσ ενοχλει δεν πειραζει...ετσι ειναι η ζωη..αλλα στην τελικη αφου δεν ενοχλει τουσ ιδιουσ τουσ ξενουσ διημιουργουσ εσεισ τι κολλημα εχετε με τον χατζηγιαννη..γιατι παρατηρω οτι ολοι με αυτον ασχολιστε ενω σε ολο το φασμα τησ μουσικησ υπαρχει το "κλεψιμο"..αυτα ειχα να πω.ντορα

Ανώνυμος είπε...

kalos tragoudistis alla de einai diki tou i epitixia..
an de ixe 1on fRaga giati de einai kana ftoxadaki..Londino spoudes sxoles bla bla eupori oikogenia
kai 2on an de tou edine stixous h Elena braxali kai de antigrafe de 8a ton iksere oute i mana tou...
Apla einai kalos Ermineutis tipota parapano..
Eimai sin8etis stixourgos..
Kai de tous goustaro autous tou petiximenous me tis plates allon..
Eimai gnisios 8a mino gnisios kai gia auto isos de me exi ma8ei akoma kanis...alla opos lene gia olus iparxei ena asteri eki psila..
Alli douleia kano na ziso alla otan 8a me ma8oune apo kapio tragoudi ena ksero..K A N E I S de 8a boresei oute na pei oute na apodiksi pote oti den einai gnisia kai dika mou 100%.
Lipamai pou prepei na ton katakrino alla leo apla tin ali8eia.
Einai papa poli kalos tragoudistis
ola ta alla einai mousikosin8etis kai stixourgos kalos de einai..
Ygeia euxomai se olus...kai ipomoni se osous perimenoun to asteri tous.

Greek CD Reviews είπε...

Αγαπητέ αναγνώστη,
Θα είναι χαρά μας να προβάλλουμε την δουλειά σου μέσα απο το blog μας και να κάνουμε μία κριτική σε αυτήν. Μας ενδιαφέρει να βοηθάμε την μουσική να εξελιχθεί και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό, είναι με το να δίνετε βήμα σε οτιδήποτε νέο.
Επικοινωνήστε μαζι μας εαν σας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο στο email: greekcdreviews@yahoo.com ή μέσω του Facebook (Greekcd Reviews).

Δεν μπορούμε να πούμε ότι συμφωνούμε με όλα όσα γράφετε για τον κύριο Χατζηγιάννη, αλλά είναι χαρά μας και υποχρέωση μας να προβάλλουμε όλες τις γνώμες και τις απόψεις.

Ευχαριστούμε,

Tony

Greek CD Reviews

Ανώνυμος είπε...

Xμ, thanks για την ενημέρωση, δεν τα γνώριζα τα κομμάτια!

Ανώνυμος είπε...

Παιδια υπαρχει και μια ομοιοτητα του "Φιλοι και εχθροι" με το "You and I" των Scorpions.. την εχει παρατηρήσει κανενας?

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΙΧΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ Κ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Κ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ Θ ΚΑΝΕΙ ΔΝ Θ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΙΟΛΑΣ,ΨΑΞΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ Ν ΣΧΟΛΙΑΣΕΤΕ Κ Ο ΜΙΧΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΜΕ Κ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.ΔΝ ΕΠΙΤΡΕΠΩ Σ ΚΑΝΕΝΑΝ Ν ΜΙΛΑΕΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑ Τ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΑΣ Τ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕ.ΕΞΑΛΟΥ ΤΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟ Κ ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΕΙΤΥΧΙΕΣ.ΣΤΑΜΑΤΙΣΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΓΙΑ Τ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ ΔΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ. ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

Ανώνυμος είπε...

ο μιχαλησ χατζηγιαννησ ειναι πραγματι απο τουσ καλυτερουs καλλιτεχνεs που εχουν εμφανιστει τα τελευταια χρονια!δε θα ηταν υπερβολη να πω οτι κατα την προσωπικη μου αποψη εχει φωνη ισαξια σπουδαιων καλλιτεχνων.τον ακουω χρονια και ποτε δεν ακουσα να αναφερεται κατι τετοιο σαν αυτα που γραφτηκαν εδω.θεωρω προσβολη προs το προσωπο του χαρακτηρισμουs τυπου'κλεφτηs'.προs Θεου!οσο για καποιουs'δηθεν'που λενε οτι ειναι αγνωστοι γιατι δεν εχουν'πλατεs'as ηταν αξιοι να γινουν απ'τη δουλεια τουs...κι αs μη το 'παιζουν'αδιαφθοροι.κι αν η οικογενεια του χατζηγιαννη ειναι ευπορη και τον σπουδασε ειναι κακο?σαs παρακαλω πια!

Ανώνυμος είπε...

Όπως βλέπω, αυτό το θέμα έχει αναστατώσει πολλούς!!!

Εμένα πάλι η γνώμη μου είναι πως δεν είναι κακό οι έλληνες συνθέτες να εμπνέονται από ξένους, ακόμα και αν παίρνουν ορισμένες νότες. Ίσα - ίσα μπορούν έτσι να δημιουργήσουν όμορφα τραγούδια. Όπως και να το κάνουμε, εμείς οι Έλληνες καμία σχέση με την pop μουσική δεν είχαμε και κατά τη γνώμη μου τα τελευταία χρόνια δόσαμε ορισμένα πολύ καλά δείγματα...

Συγκεκριμένα τώρα με το θέμα του Χατζηγιάννη ,αλλά και το θέμα του Φοίβου που βλέπω πως τέθηκε και αυτό από κάποιον αναγνώστη...

Κατά τη γνώμη μου ήταν λίγο χοντρο αυτό με το "Δεν είμαι εδώ για κανέναν", αλλά για την ακατάλληλη σκηνή δεν έχω κανένα πρόβλημα!!! Το τραγούδι είναι πολύ ωραίο και δε βρίσκω το λόγο να μην εμπνεόταν ο Χατζηγιάννης από το τραγούδι!!!

Όσο αναφορά το Φοίβο πολλά γράφτηκαν και γράφονται!!! Η αλήθεια είναι πως πολλά τραγούδια έχουν στοιχεία άλλων πετυχημένων ξένων τραγουδιών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το "Θέλω". Δυστυχώς όμως σε αυτές τις περιπτώσεις το μόνο που ξέρουμε είναι να τα θάβουμε... Κανένας δεν αναφέρθηκε στους πολύ καλούς στίχους του τραγουδιού!!!

Τέτοιες "αντιγραφές" βέβαια κάνουν και άλλοι, αλλά δυστυχώς μόνο για τους πετυχημένους ή καλύτερα τα μεγάλα ονόματα ξέρουμε να λέμε! Γι΄αυτό λοιπόν θα π΄ρεπει να ξεκολλήσουμε από αυτήν την κακιά συνήθεια και να κοιτάξουμε να αναγνωρίσουμε ό, τι κατάφεραν τα "μεγάλα ονόματα"... Δεν έκαναν και λίγα αν αναλογηστούμε το ότι ελληνική μουσική βιομηχανία δεν υπήρχε πρίν 60 χρόνια!!! Αντί να θάβουμε τους συνθέτες ας τους το αναγνωρίσουμε για τα σουξέ που βγάλανε, έστω και αν δεν μας αρέσουν.

Σχετικά με το νόμο, απ' ότι διάβασα στην περίπτωση του "θέλω" ο Φοίβος είναι καλυμμένος νομικά, ενώ ο Χατζηγιάννης όχι... Καλά κατάλαβα ή ό,τι να'ναι λέω;;;

Greek CD Reviews είπε...

Όπως θα παρατηρήσετε αγαπητέ αναγνώστη/αναγνώστρια, έχω σταματήσει να ανταπαντώ στα σχόλια που αφορούν αυτό το post μιας και νιώθω...απογοητευμένος. Ο σκοπός αυτού του post δεν ήταν να ρίξει "λάσπη" στον Μ. Χατζηγιάννη όπως μας κατηγορούν, αλλά να ενημερώσει ΕΓΚΥΡΑ τους ανθρώπους που ακούν Ελληνική μουσική. Ο λόγος που δεν αναφερόμαστε στον Φοίβο είναι γιατί δεν υπάρχει ομοιότητα στην περίπτωση του "Θέλω" στην μουσική του τραγουδιού (δηλαδή στην μελωδία των στίχων), αλλά στην ενορχήστρωση του. Σε αυτήν την περίπτωση ο συνθέτης δεν μπορεί να διωχθεί νομικά, κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση του Μ. Χατζηγιάννη. Χαίρομαι πραγματικά για το σχόλιο σου, μιας και είναι ένα απο τα ελάχιστα και ουσιαστικά σχόλια που αναρτήθηκαν σε αυτό το post. Για το ότι έπεσε στην αντίληψη μας μόνο η "παρατυπία" του Μ. Χατζηγιάννη και όχι κάποιου άλλου καλλιτέχνη, συνέβη καθαρά και μόνο επειδή αυτήν την "παρατυπία" μπορέσαμε να την τεκμηριώσουμε και να την παρουσιάσουμε με αδιάσειστα στοιχεία. Σας βεβαιώνουμε πως αν ανακαλύψουμε κάτι παρόμοιο απο άλλον δημιουργό δεν θα διστάσουμε ούτε στιγμή να σας το γνωστοποιήσουμε.

Tony

Ανώνυμος είπε...

pira to tharos na grapso gia ena akoma tragoudi pou pisteuo pos exei epiroes apo kseno......

pisteyo pos to "to sagapo" tou korgiala einai sxedon idio me to "clocks" stin eisagogi mporei na kanw kai lathos...

Greek CD Reviews είπε...

Όντως μοιάζει πολύ, αλλά δεν υπάρχουν ίδιες νότες. Eίναι η ίδια περίπτωση με αυτή του "Θέλω" των Φοίβου/Βανδή.

Tony

Greek CD Reviews

Ανώνυμος είπε...

Προς όλους τους λάτρεις του Χατζηγιάννη..

Την επιστολή του κ.Κατσιμίχα προς τον Χατζηγιάννη την έχει διαβάσει κανένας!? Ασχολούμαστε με τον Χατζηγιάννη, όχι επειδή είναι πασίγνωστος, αλλά γιατί σαν καλιτέχνης, είναι παράδειγμα προς αποφυγήν!! Απ'την στιγμή που είσαι πρότυπο για παιδάκια -σαν πολλά εδω μέσα- οφείλεις να προσέχεις τα λόγια σου! Μόνο εγώ είμαι της άποψης οτι το "καλάμι" του έχει ξεπεράσει όλα τα όρια?? Και ποιός είναι ο Χατζηγιάννης που θα πεί οτι το "έντεχνο πέθανε"(μάλιστα το στυλ του το ονόμασε "σκεπτόμενη ποπ" -ννναι-)?? Ο άνθρωπος σε συνέντευξη του ανέφερε οτι αν δεν είσαι διάσημος δεν είσαι καλλιτέχνης!!Και στην τελική, πρέπει να σέβεται την χώρα που τον ταίζει!! Και επιτρέψτε μου να πω, πως δεν φτάνει η πλατίνα για να σε κάνει καλλιτέχνη!!

Και κάτι τελευταίο.. Διάβασα πιο πάνω ένα σχόλιο.."μαγκιά του που κλέβει"...Αν ισχυριστούμε οτι είναι μαγκιά του, είναι σαν να λές όλους εμάς(fan Χατζηγιάννη και μη) Μ@@@κες, που δεν το κάνουμε κι εμείς!!Η αλλιώς, εγω κι εσύ που ΔΕΝ κλέβουμε, είμαστε μπιπ... Κι αυτή η αντίληψη είναι που με λυπεί περισσότερο!!!

Δημήτρης

Greek CD Reviews είπε...

Αγαπητέ αναγνώστη,
Ευχαριστώ για το σχόλιο σου. Προφανώς θα ήθελες να ακούσεις και την δική μου απάντηση σε όσα γράφεις. Ας πάρουμε λοιπόν τα σχόλια σου ένα ένα...

Δεν έχω διαβάσει την επιστολή του κυρίου Κατσιμίχα οπότε δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι επ' αυτού. Θα ήταν χαρά μου αν την έβρισκες και μας την γνωστοποιούσες.

Σίγουρα δεν θα χαρακτήριζα τον Μιχάλη Χατζηγιάννη παράδειγμα προς αποφυγήν. Τουλάχιστον καλλιτεχνικά (προσωπικά δεν τον γνωρίζω).

Δεν ξέρω αν έχει ξεπεράσει τα όρια, και αν καβάλησε το καλάμι, αλλά σίγουρα έχει ξεπεράσει τα καλλιτεχνικά και δημιουργικά όρια πολλών άλλων τραγουδοποιών και ερμηνευτών της χώρας μας. Δες το ως πωλήσεις ή ως επιτυχία σε ραδιόφωνα και χώρους διασκέδασης ή όπως αλλιώς θέλεις.

Με τον όρο "έντεχνο" σίγουρα διαφωνώ και εγώ. Όχι ότι μου αρέσει και ο όρος "σκεπτόμενη ποπ". Και τα τραγούδια του που έχουν λαϊκές μελωδικές γραμμές πως θα τα ονόμαζε; Σκεπτόμενο λαϊκό;

Την δήλωση "αν δεν είσαι διάσημος δεν είσαι καλλιτέχνης" δεν την άκουσα, και αν δεν ακούσω όλη τη φράση ακριβώς όπως ειπώθεικε δεν πρόκειται να κάνω κανένα σχόλιο.

Το σχόλιο ενός αναγνώστη "μαγκιά του που κλέβει" δεν ισχύει γιατί εδώ πρόκειται περί αντιγραφής. Αυτό ξεχωρίζει τους ικανούς απο τους μη. Όντως είναι μεγάλη μαγκιά να μπορείς να κλέψεις κάτι και να το μεταμορφώσεις σε κάτι τόσο δικό σου, που ποτέ κανείς δεν θα καταλάβει πως η πρώτη σπίθα για αυτήν την δημιουργία προήλθε απο κάποιο άλλο τραγούδι. Αυτός είναι ο όρος του "κλέβω καλλιτεχνικά", κάτι που στην περίπτωση του Μ. Χατζηγιάννη επαναλαμβάνω πως δεν συνέβη, μιας και είναι αντιγραφή.

Ευχαριστώ για τον χρόνο που διέθεσες και για την άποψη που κατέθεσες.

Tony

Ανώνυμος είπε...

malakies einai ola.afiste ton isiho na grafei tragoudia giati oloi oi alloi kathobntai mono kai sholiazou

Ανώνυμος είπε...

EINAI IΔΙΑ....ΟΛΟΙΔΙΑ...
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΛΕΨΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥ ΑΚΟΥΣΕΙ

fedora είπε...

H γραμμή μεταξύ εμπνέομαι από, αντιγράφω και κλέβω είναι πολύ λεπτή. Δεν τον συζητώ για τον χατζηγιάννη, τον οποίο θεωρώ μεν καλό μουσικό και μου αρέσει πάρα πολύ η φωνή του, μόνο κλεψιά μπορώ να το θεωρήσω, όταν δεν δίνει credit στον αρχικό δημιουργό. Θυμάμαι χρόνια πριν με ένα τραγούδι του που μου άρεσε πολύ, το «οι τίτλοι του τέλους», κατευθείαν από το “the world is not enough” των garbage, ή κι ένα άλλο που είχε όλη την εισαγωγή του californication. Δεν το έχει κάνει μία φορά, το κάνει κατά συρροή, και όχι, ό,τι και να πουν οι hardcore fans του, δεν είναι για να τον παινέψουμε κιόλας. Είμαι σίγουρη ότι έχει ταλέντο, αλλά, έχει γλυκαθεί από την επιτυχία δηλαδή από τα λεφτά και αντί να περιμένει αυθεντική έμπνευση, προτιμά να βγάζει τον ένα δίσκο μετά τον άλλο με λίγη ή πολλή βοήθεια» από τραγούδια άλλον. Συγγνώμη, αλλά, κάποιος πρέπει να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Είναι επαγγελματίας αντιγραφέας.

fedora είπε...

kai kati allo... nai, PEIRAZEI POY KLEVEI. EXOUN ISOPEDWTHEI TA PANTA.

Ανώνυμος είπε...

Xatzhgiannis = Noumero megalo
target group tou: ta 15xrona kai merikes plhgwmenes gkomenitses pou anapoloun Prwhn sxeseis!!osoi 8ewroun ton michalaki megalo kallhtexnh(eleos, exw akousei megalous kallhtexnes) apla peftoun sto epipedo twn 15xronwn aki stis pagides tou promotion.

Ανώνυμος είπε...

O Mixalhs einai o pio sexy antraklas pou yparxei!Tromera kautos,arrenwpos theogkomenos me kalogymnasmeno swma,mywdh mpratsa kai mia fwnara pou taksidevei ton kathena!Liwnw gia ayto to manaro!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Είναι δυνατόν?Απλά απίστευτη θα πω ότι είναι η πόρωση σας. Το ότι σας αρέσει ο Χατζηγιάννης δεν είναι δυνατόν να σας κάνει κωφούς. Τα κομμάτια είναι τελείως αντιγραφές. Πλύση εγκεφάλου λέγεται αυτό που έχετε πάθει. Να μην δέχεστε την πραγματικότητα μόνο και μόνο επειδή σας αρέσουν τα τραγούδια του(τα οποία προσωπικά σιχαίνομαι). Αλλά έτσι είμαστε στην Ελλάδα. Δίνουμε αξία σε άτομα με το ήθος και το ταλέντο του Χατζηγιάννη και του κάθε Χατζηγιάννη. Επίσης θα ήθελα να αναφέρω, ότι ο συγκεκριμένος που τώρα είναι ο αγαπημένος σας, έχει προβληθεί περισσότερο από κάθε άλλον Έλληνα "καλλιτέχνη" (και ναι βάζω την λέξη σε εισαγωγικά γιατί την θεωρώ γελοία, όταν αφορά σε τέτοιο άτομο).Αυτές οι διαφημίσεις του οτε θα περάσουν στην ιστορία...
Να πω ότι δεν είμαι κανένα κολλημένο άτομο και παρότι δεν μου αρέσει το συγκεκριμένο είδος μουσικής, αν για όλα αυτά που έχει αντιγράψει, έλεγε ότι είναι διασκευές, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα. Απλά δεν θα τα άκουγα.
Επίσης κάντε μια αναζήτηση να δείτε τί έχει δηλώσει ο Κατσιμίχας για τον συγκεκριμένο "καλλιτέχνη". Πραγματικά αξίζει να το διαβάσετε.

Ανώνυμος είπε...

Ο Χατζηγιάννης είναι ένας από τους πιο άφωνους "καλλιτέχνες" που έχουν προωθήσει όσο δεν παίρνει παραπάνω οι μάνατζερς! Τραγούρια που άλλοι γράφουν και τα πουλάει ως δικά του, βραχνή φωνή που την πουλάει ως τέλεια, φωνητικά που θα τα ζήλευε και ο πιο φάλτσος.... ελέφαντας! Αν εξαιρέσει κανείς τα 3 εως 5 πρώτα του χρόνια, από κει και πέρα έχει πάρει την κάτω βόλτα ως ποιότητα αλλά την άνοδο στις πωλήσεις και στην επιρροή του! Μόνο στην Ελλάδα γίνεται αυτό! Και από την άλλη, κάποιοι καμμένοι στα αυτιά και στον εγκέφαλο συγκρίνουν τη φωνή του και την ποιότητα με του Κότσιρα και του Μαχαιρίτσα! Και στους 2 μεγάλους αυτούς τραγουδιστές, αν προσέξει κανείς, δεν διαφέρει η φωνή τους από το cd στη συναυλία! Γιατί απλά δεν θέλουν επεξεργασία όπως ο Χατζη-γκέυ! Αντρικό πρότυπο και κούκλος.... μη χέσω!

Ανώνυμος είπε...

να διορθώσω τον φίλο από πάνω αλλά Χατζηγιάννης = 0 που το παίζει νούμερο!

Χατζηγκέυ είναι και υπάρχουν και μαρτυρίες! τσίτα τα νεύρα του! τσίτααααααααααααααα
γκεουλιάρης πισωγλέντης

ΣΤΕΦΑΝΟΣ είπε...

Τι σχέση έχουν ψεύτικες μαρτυρίες (φήμες αναπόδεικτες) για τη σεξουαλικότητα του με το μουσικό θέμα παραπάνω που έχει κατά κύριο λόγο δίκιο!!! Αλλά μη τα ισοπεδώνουμε κι όλα δε σημαίνει ότι αν έκανε μια υπερβολή στο ''Δεν είμαι εδώ για κανέναν'' δε σημαίνει ότι πρέπει να τον βγάλουμε και αδελφή έλεος πια!!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ο χατζηγιαννης έγραψε το τραγούδι ακατάλληλη σκηνή Γιατί του είχε παραχωρήσει δικαιώματα η εταιρεία της Γαλλίας που είχε το τραγούδι κ είχε το δικαίωμα να πάρει ένα κομμάτι του δε το έκλεψε