Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

SARBEL - "ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ" 2008



Μετά την απρόσμενη για πολλούς επιτυχία του στην Eurovision, ο Sarbel συνεχίζει την καλλιτεχνική του πορεία με νέο album στο οποίο αποφεύγει σοφά την παγίδα να ερμηνεύσει χασάπικα και ζεϊμπέκικα, γυρνά την πλάτη στα πολυπαιγμένα ντουέτα με έλληνες rapper και προσθέτει pop rock ακούσματα σε συνδυασμό με τα λαϊκοχορευτικά ακούσματα που τον έχουν κάνει γνωστό. Αποτέλεσμα; Για να δούμε...

Το album ξεκινά με την ρούμπα "Όλα Δικά Σου". Η παραγωγή είναι πολύ καλή με εξέχων σημείο το "εφέ" στο οποίο κολλάει η φωνή του. Κατά τα άλλα το τραγούδι αν και είναι αξιοπρεπέστατο, δεν είναι hit single. Δεύτερο το "Παίρνω Την Καρδιά Μου". Ένα ελαφρώς πιο downtempo χορευτικό με R&B κίνηση στα drums. Σίγουρα δεν ενοχλεί που υπάρχει, αλλά δεν είναι και το κομμάτι χάρη στο οποίο θα αγοράσει κάποιος το album. "Το Καλοκαίρι Αυτό" είναι ένα uptempo pop κομμάτι με αρκετά φρέσκο ήχο χάρη στα πνευστά του. Είναι ένα πολύ ραδιοφωνικό τραγούδι και αν εξαιρέσουμε την κακή προφορά του Sarbel στην αγγλική φράση που λέει μες στο τραγούδι, όλα τα υπόλοιπα είναι super.


Το "Desperado" είναι ένα αγγλόφωνο τραγούδι. Δεν έχω καταλάβει τον σκοπό ύπαρξης του στο συγκεκριμένο album, μιας και δεν γνωρίζω αν ο Sarbel επιδιώκει κάποιο "άνοιγμα" στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Το τραγούδι πάντως είναι μέτριο θυμίζοντας τραγούδια του Ricky Martin μία δεκαετία πριν. Πέμπτο τραγούδι το "Μόνο Εσένα" όπου και συναντάμε τα πρώτα pop rock ακούσματα που προανέφερα. Το τραγούδι είναι μέχρι στιγμής το καλύτερο του album "δένοντας" έξυπνα έθνικ όργανα με rock "παιξίματα". Συνεχίζουμε στο ίδιο ύφος με το "Καν'το". Σίγουρα αυτό το pop rock κομμάτι δεν έχει τις ίδιες ενορχηστρωτικές "εξυπνάδες" που ακούσαμε στο προηγούμενο τραγούδι αλλά παραμένει ένα αρκετά ευχάριστο τραγούδι. Μεταφερόμαστε σε πιο έθνικ δρόμους με το "Γίνεσαι Έρωτας". Ένα midtempo χορευτικό κομμάτι απο το οποίο πηγάζει μία όμορφη μελαγχολία. Αν και το τραγούδι δεν είναι hit και δεν θα το ακούσουμε στα ραδιόφωνα, πιστεύω πως είναι απο τα τραγούδια που αντέχουν στον χρόνο. Όγδοο και σαφώς καλύτερο όλων το "Έχω Τρελλαθεί". Καταπληκτική ενορχήστρωση, απίστευτα κουπλέ και φοβερή κορύφωση στο ρεφρέν!

Προτελευταίο τραγούδι το "Πόσα Χρόνια (Κάτι σαν εσένα)". Μία συμπαθητική uptempo rock μπαλάντα, η οποία ενορχηστρωτικά είναι μέτρια, με κακή εξαίρεση το παίξιμο στις κιθάρες το οποίο μου κάνει rock των 80's, και καλή εξαίρεση το outro του τραγουδιού με τα γυναικεία φωνητικά. Δέκατο και τελευταίο το "Έλα Κοντά Μου" μία γλυκιά rock μπαλάντα που κλείνει ιδανικά το album.

Εν ολίγοις, το νέο album του Sarbel είναι ένα album με προσεγμένη παραγωγή απο το οποίο όμως λείπουν τα hits. Πιστεύω πως αν αυτή η δουλειά έβγαινε ως single με 4-5 τραγούδια τότε θα μιλούσαμε για ένα πολύ πετυχημένο single.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 3/5

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μ αρέσει που λές οτι η Αγγλική προφορά του Σαρπελ σε κάποιο σημείο δεν είναι καλή, ειδικά αν σκεφτείς πως ο Σαρπελ είναι γεννημένος και μεγαλομένος στην Αγγλια! Κύριε Ελεησον

Greek CD Reviews είπε...

Εγώ γράφω ότι ακούω. Εαν αυτή η προφορά είναι προφορά Άγγλου, τότε μπερδεύεις τους μετανάστες με τους Άγγλους.