Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

ΝΑΤΑΛΙΑ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ - "ΜΟΝΗ" 2008

Η Ναταλία Μαυρογιάννη είναι μία καλλιτέχνης η οποία στα 21 της κάνει το δισκογραφικό της ντεμπούτο μέσα απο μία επίσης πρωτοεμφανιζόμενη εταιρεία, την Vanilla Music. Αν και δεν την γνωρίζει το ευρύ ελληνικό κοινό, το κοινό των κοινωνικών πλατφόρμων (Myspace, Facebook) είναι ενήμερο εδώ και καιρό για την παρουσία της. Η δεσποινίς Μαυρογιάννη έχει ήδη χιλιάδες fans, 4-5 προσωπικά sites, κάποιες μικρές τηλεοπτικές εμφανίσεις και το μόνο που έχουμε να πούμε εμείς γι’ αυτό είναι ΜΠΡΑΒΟ! Ο χρόνος όμως έχει δείξει πως το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να έχει ένας καλλιτέχνης για να πετύχει, είναι τα κατάλληλα τραγούδια. Υπάρχουν αυτά στο maxi single της δεσποινίδας Μαυρογιάννη; Για να δούμε…

Πρώτο τραγούδι το “Μόνη”. Ένα dance-pop κομμάτι το οποίο δείχνει να ταιριάζει αρκετά πάνω στην χροιά της (με μοναδικό ψεγάδι την απουσία του φίλτρου de-esser, με αποτέλεσμα να μας ενοχλεί λίγο το έντονο σίγμα της). Ενορχηστρωτικά το τραγούδι δεν έχει να επιδείξει κάτι νέο, ενώ ούτε η μελωδία ούτε οι στίχοι είναι ικανοί να “τυπωθούν” στο μυαλό του ακροατή.

Δεύτερο το R&B/Pop “Ύποπτα”. Το τραγούδι είναι μία καρικατούρα του “Elevator” απο Timbaland και Flo-rida και φυσικά είναι γραμμένο απο τον γραφικό πλέον Κωνσταντίνο Παντζή, ο οποίος “εμπνεύστηκε” απο την ίδια “πηγή” για να γράψει και το τραγούδι “Σε Θέλω Πολύ” που βρίσκεται στο τελευταίο single της Πάμελα. Ευτυχώς όμως το τραγούδι διαθέτει ένα συμπαθέστατο ρεφρέν δίνοντας ένα εφόδιο στην δεσποινίδα Μαυρογιάννη.

Τελευταίο το “Μη Με Παιδεύεις” το οποίο υπογράφει ο Βασίλης Καρράς. Το τραγούδι αυτό είναι ένα ενδιαφέρον τσιφτετέλι με αρκετά “πιασάρικο” ρεφρέν (με εξαίρεση τους προβλέψιμους στίχους του). Σε αντίθεση όμως με το τραγούδι “Μόνη”, εδώ η χροιά της δεσποινίδας Μαυρογιάννη είναι και το ψεγάδι του τραγουδιού, μιας και ερμηνευτικά δυσκολεύεται να υποστηρίξει το λαϊκό είδος (και η καταγωγή απο Αυστραλία μάλλον δεν την βοηθάει).


Επίλογος: Παρά το ότι το maxi single “Μόνη” έχει ως σκοπό να συστήσει την καλλιτέχνιδα στο ευρύ κοινό και όχι να την καθιερώσει, προβλέπουμε πως ακόμη κι αυτό θα είναι κομματάκι δύσκολο, μιας και δεν υπάρχει το super hit που θα επιταχύνει και θα ενισχύσει όλη αυτή την προσπάθεια. Το γεγονός όμως πως η δεσποινίς Μαυρογιάννη είναι μόλις 21 ετών και δείχνει να έχει μεγάλη όρεξη να δημιουργήσει ένα δύκτυο θαυμαστών μας καθυσηχάζει προς στιγμήν. Αγάπητη Ναταλία...καλό myspacing,facebooking και άλλα ing….APO TO Greek CD Reviews, KALH EPITYXIA :)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 1.5/5

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τα σχόλια σου για το δίσκο!

Θα μπορούσες μήπως να γράψεις και για το "Ειλικρινά" της Κοκκίνου??????

Thanks a lot!!!

Ανώνυμος είπε...

Αντί να πεις κάτι καλό για την νεαρή καλλιτέχνιδα προσπαθείς να προβάλλεις ελαττώματα, πολλά από τα οποία δεν ισχύουν. Είναι καινούργια στην δισκογραφία κι εμένα μ' άρεσαν πολύ τα τραγούδια της. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη ενθάρρυνση και καλούς συνεργάτες. Πιστεύω ότι θέλει και μπορεί να προχωρήσει πολύ γιατί το αγαπάει το τραγούδι. Ήδη είχε τελευταία μια πολύ επιτυχημένη περιοδεία στην Αμερική με τον Θάνο Πετρέλη και μάλλον θα ακολουθήσουν πολλές ακόμα στο μέλλον.

Greek CD Reviews είπε...

Ίσα ίσα που μέσω τέτοιων κριτικών θα μπορέσει να βρει τα ελαττώματα της, να τα διορθώσει και να γίνει καλύτερη. Αν σου άρεσαν τα τραγούδια της τότε σου προτείνω να τα αγοράσεις. Μπορείς να τα βρεις στα iTunes και στο CD Baby.

Ευχαριστώ που επίσκεπτεσαι το blog και μας λες την γνώμη σου. Συνέχισε!

Tony