Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΕΜΟΓΙΟΣ - "ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΓΕΜΑΤΟ ΦΙΛΙΑ" 2008


Η πιο safe επιλογή για κάποιον καλλιτέχνη που θέλει να κάνει αίσθηση και δεν έχει το super hit, είναι η διασκευή ενός γνωστού τραγουδιού. Μαντεύουμε πως κάτι τέτοιο σκέφτηκε ο Βασίλης Ανεμογιός και η εταιρεία του Vanilla Music, και αποφάσισαν το lead single της πρώτης ηχογραφημένης του προσπάθειας να είναι το τραγούδι “Με Το Στόμα Γεμάτο Φιλιά”. Θα του βγεί σε καλό;

Το τραγούδι το είχαμε πρωτοακούσει πριν πολλά χρόνια απο τον Λεωνίδα Βελή και πραγματικά είχε κάνει μεγάλη αίσθηση. Η συγκεκριμένη διασκευή έχει έναν πιο dance χαρακτήρα και προσπαθεί να δωθεί σε αυτό μία καλοκαιρινή γεύση με την προσθήκη ενός sample κιθάρας απο το “Could You Be Loved” του Bob Marley. Το αποτέλεσμα αυτού του κράματος είναι αρκετά…αδιάφορο. Το τραγούδι απο μόνο του δεν έχει βλέψεις να ξαναγίνει hit, ενώ η ενορχηστρωτική προσπάθεια που έγινε δεν σώζει την κατάσταση. Πιστεύουμε πως το τραγούδι θα περάσει απαρατήρητο και μάλλον έχουμε δίκιο μιας και το καλοκαίρι του 2008 πέρασε και δεν γυρίζει πίσω, και ο χειμώνας μάλλον δεν προσφέρεται για την συγκεκριμένη διασκευή. Δεύτερο απο τα πέντε συνολικά τραγούδια του single είναι το “Μείνε”. Σε στίχους και μουσική του ίδιου του κυρίου Ανεμογιού, η λαϊκή αυτή μπαλάντα μοιάζει να έχει μείνει στα τέλη της δεκαετίας ’90. Στιχουργικά προβλέψιμο και μουσικά παλιομοδίτικο. Ακολουθεί το “Μπορεί Να Κέρδισες Για Λίγο Το Παιχνίδι”, ένα τσιφτετέλι το οποίο αν και δεν είναι τίποτα φοβερό,είναι το καλύτερο τραγούδι του single.

Προτελευταίο το ζεϊμπέκικο “Ήταν Μια Αγάπη” το οποίο είναι και αυτό γραμμένο απο τον Βασίλη Ανεμογιό. Αδιάφορο, παλιό, προβλέψιμο. Τελευταίο το “Τη Ζωή Μου Σου Έδωσα”. Μία uptempo μπαλάντα παρόμοια με αυτές που έκανε ο Γιάννης Πλούταρχος μόδα (και χαιρόμαστε γι’ αυτό). Η εισαγωγή του τραγούδιού με τον ψευτο-αμανέ του κυρίου Ανεμογιού είναι ανεπιτυχής, και δυστυχώς τα μειονεκτήματα που συναντήσαμε στις προηγούμενες του συνθέσεις, παραμένουν και εδώ.

Επίλογος και αυτό που παρατηρούμε εκ πρώτης είναι πως ο Βασίλης Ανεμογιός δεν είναι ένας έμπειρος τραγουδοποιός και θα ήταν καλύτερο για αυτόν προς το παρόν να μην βασιστεί στις δικές του δημιουργίες. Όσο για τα άλλα δύο τραγούδια που δεν είναι γραμμένα απο αυτόν, θα πούμε πως δεν είναι ικανά να εξασφαλίσουν στον Βασίλη Ανεμογιό την επιτυχία που επιζητά. Στα θετικά βάζουμε την χροιά του η οποία είναι ξεχωριστή.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ο.5/5

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Sorry gia to shmeio alla dn 3erw p prepei na to dw.psaxnw tous admins tou site.as epikoinwnhsei kapoios mazi mou --->djzita@hotmail.com