Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008

SCHILLER feat. DESPINA VANDI - "DESIRE" 2008


requested

Κάποιος αναγνώστης -ο οποίος δυστυχώς δεν μας άφησε το όνομα του- μας έδωσε μία πολύ ωραία ιδέα. Να πούμε την γνώμη μας για την συνεργασία της Δέσποινας Βανδή με τον Schiller. Πραγματικά είναι μια υπέροχη ιδέα η οποία δεν μας είχε ποτέ περάσει απο το μυαλό. Τον ευχαριστούμε λοιπόν και προχωράμε στο review...

Το album Desire” είναι ένα downtempo electronic μείγμα στο οποίο συμμετέχουν διάφοροι ερμηνευτές, μιας και στον Schiller αρέσει να μην έχει κάποιον σταθερό ερμηνευτή στα projects του. Το τραγούδι στο οποίο συμμετέχει η Δέσποινα Βανδή είναι το “Destiny” σε μουσική,παραγωγή και στίχους του Schiller και του Φοίβου. Πρόκειται για ένα κομμάτι που συνάδει με την όλη downtempo/ambient ατμόσφαιρα του album. Η παραγωγή του είναι προσεγμένη, τα φωνητικά της Δέσποινας συμπαθέστατα χωρίς όμως να ξεχωρίζουν στο παγκόσμιο στερέωμα της ambient μουσικής (κάτι που καταφέρνει η Lisa Gerrard για παράδειγμα). Το κομμάτι επίσης δεν καταφέρνει κάτι το εκπληκτικό, παραμένει όμως αξιοπρεπέστατο.

Εκεί που θα θέλαμε να σταθούμε όμως δεν είναι στο τι πορεία θα έχει το "Desire" αλλά στο τι καταφέρνει η Δέσποινα Βανδή με την συνεργασία αυτή. Καταρχάς ο Schiller δεν είναι τυχαίος. Είναι ένας καλλιτέχνης με sold out concerts, βραβεία και χρυσούς δίσκους στην Ευρώπη. Το ότι το “Destiny” δεν είναι ένα clubfiller κομμάτι (hit το οποίο γεμίζει clubs) δείχνει εξαρχής πως σκοπός της Δέσποινας και του Φοίβου δεν είναι η παγκόσμια αναγνώριση και καταξίωση μέσα απο αυτή τη συνεργασία, αλλά μία αξιοσέβαστη και αξιοπρόσεκτη δουλειά με έναν σπουδαίο καλλιτέχνη. Mission accomplished!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 2.5/5

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ στο ότι το τραγούδι δεν είναι γραμμένο για να ακουστεί σε club ή γενικά να γίνει hit... Αυτή η κίνηση δείχνει πως όσο και αν κατηγορούν και σνομπάρουν μερικοί το δίδυμο Βανδή - Φοίβο για την ποιότητα των τραγουδιών τους, έχουν και άλλες φιλοδοξίες και σχέδια που απέχουν από το ευκολόπεπτο hit του μήνα......

Ανώνυμος είπε...

ακριβώς! μπραβο στη Δεσποινα και το Φοιβο για τη μεγαλη συνεργασια τους με το Schiller λοιπόν, και περιμένουμε το δευτερο ντουέτο !!! γιατί όπως διαβασαμε σε αποκλιστική του συνεντευξη στο www.vandiworld.gr θα συνεργαστει για δευτερη φορα με τη Βανδη στον επομενο του δισκο !!!!!!