Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ - "Best OF + 3 ΝΕΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ" 2008


requested through Facebook

Η τελευταία δουλειά της δημοφιλούς τραγουδίστριας είναι ένα Best of album στο οποίο περιέχονται 3 νέα τραγούδια του Γιώργου Μουκίδη. Λόγω των πολλών tracks (37 στο σύνολο), αποφασίσαμε να γράψουμε μόνο για αυτά τα 3 νέα τραγούδια . Αυτό που έχουμε να πούμε για τα παλιότερα τραγούδια που περιέχονται, είναι πως μάλλον έχουν επιλεχθεί αυτά τα οποία ταιριάζουν ακόμα και σήμερα στο ύφος της Πέγκυ Ζήνα και μάλλον εκεί οφείλουμε την απουσία των τραγουδιών "Βρες Έναν Τρόπο", "Πολύ Καλά Περνάμε" και "Love Is A Wonderful Thing", τα οποία ενώ είχαν γνωρίσει αρκετή επιτυχία, μοιάζουν λίγο...παράταιρα στο προσωπικό στυλ που έχει η τραγουδίστρια τα τελευταία χρόνια. Πάμε λοιπόν...

Πρώτο, η μπαλάντα "Το Καλοκαίρι". Ένα μελαγχολικό και αρκετά ραδιοφωνικό τραγούδι το οποίο ταιριάζει πάρα πολύ στο ύφος της Πέγκυ και γνωρίζει επιτυχία χάρη στην υπέροχη ατμόσφαιρα και τους πανέμορφους στίχους που έχει.

Δεύτερο το "Γεία Σου". Ένα καθαρόαιμο λαϊκό ζεϊμπέκικο το οποίο ενώ δεν προσφέρεται για ραδιοφωνική ακρόαση, ταιριάζει σίγουρα γάντι στην ατμόσφαιρα των μπουζουκομάγαζων της χώρας μας. Το τραγούδι έχει μια πάρα πολύ ωραία μελωδία με αρκετή δύναμη που σε κάνει να θες να κατέβάσεις όλο τα μπουκάλια του μαγαζιού και να πετάς δίσκους με ταχύτητα καταπέλτη!

Τρίτο και καλύτερο των τριών, το "Παραδώσου". Μία δυναμική μπαλάντα με rock στοιχεία. Ξεχωρίζει ιδιαίτερα για την μαγική ατάκα στο ρεφρέν και τους συνολικά καταπληκτικούς στίχους του.

Πρέπει να πούμε πως το Best of της Πέγκυ Ζήνα είναι όντως Best of. Περιέχει καταπληκτικά κομμάτια απο την μέχρι τώρα πορεία της, τα οποία αν δεν τα έχετε, αξίζει να τα αποκτήσετε. Όσο για τα τρία νέα τραγούδια, έχουμε να πούμε πως ο κύριος Μουκίδης έκανε καταπληκτική δουλειά. Μοναδικό παράπονο μας, το "σίγμα" της κυρίας Ζήνα στο τραγούδι "Τρέξε", στο οποίο ακούγεται σαν να είναι τσιβδή. Ευτυχώς αυτό έχει διορθωθεί στα νέα της τραγούδια.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/5

www.peggyzina.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: