Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ - "ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΣΕΝΑ (BEST OF)" 2008

requested
Το τελευταίο album της Νατάσας Θεοδωρίδου είναι μία best of συλλογή στην οποία θα βρείτε πραγματικά όλες τις επιτυχίες που έχουν ακουστεί απο τα χείλη της (εκτός απο το εκπληκτικό ντουέτο που είχε κάνει με την Καίτη Γαρμπή). Μαζί με αυτά, υπάρχουν και τρείς νέες δημιουργίες του Γιώργου Θεοφάνους. Οι περασμένες διαφορές που είχαν οι δύο καλλιτέχνες προφανώς παραμερίστηκαν, και η παλιά συνεργασία τους γνωρίζει και συνέχεια. Όπως με κάθε "Best Of" album, έτσι και με αυτό, θα αναφερθούμε αποκλειστικά και μόνο στα νέα τραγούδια.

Πρώτο, το lead single "Δίπλα Σε Σένα". Πρόκειται για μία εκπληκτική λαϊκή μπαλάντα απο αυτές που έκαναν τον Γιώργο Θεοφάνους γνωστό στο πανελλήνιο. Η ενορχήστρωση είναι ποιοτική, με έξυπνες μοντέρνες πινελιές, αλλά η μεγάλη δύναμη του τραγουδιού πηγάζει απο τους μαγικούς του στίχους, οι οποίοι χάρη στην περιγραφή καθημερινών στιγμών της ζωής μας "χτυπάνε" κατευθείαν στην καρδιά του ακροατή.

Δευτερο το ζεϊμπέκικο "Απάντησε Μου". Πάρα πολύ καλό, χωρίς όμως να έχει την εξυπνάδα των στίχων που έχει το lead single. Στην ενορχήστρωση συνεχίζονται οι ίδιες μοντέρνες πινελιές (στο βάθος του κουπλέ), κάτι που μας αρέσει, γιατί δίνει μία συνέχεια στο κλίμα μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου τραγουδιού.

Τρίτο το uptempo ¨Όνειρο". Το τραγούδι στην μελωδία του φλερτάρει με το παραδοσιακό ελληνικό τραγούδι, και ντύνεται με μία μοντέρνα rock άποψη στην ενορχήστρωση του. Είναι πραγματικά αρκετά διαφορετικό. Μας ενόχλησε ελαφρά το μουσικό του θέμα μετά το δεύτερο ρεφρέν, αλλά γενικά πρόκειται για ένα πολύ διαφορετικό τραγούδι που χαιρόμαστε που το ακούσαμε.

Παρά το ότι και τα τρία νέα τραγούδια του κυρίου Θεοφάνους είναι πολύ ωραία, πιστεύουμε πως εάν δεν είσαι μεγάλος fan της Νατάσσας Θεοδωρίδου, ή αν έχεις όλη την παλαιότερη δισκογραφία της στα χέρια σου, δεν υπάρχει λόγος να πληρώσεις ένα full album για τρία μόνο τραγούδια. Σίγουρα θα το προτιμούσαμε με την μορφή CD single. Όχι όμως και η εταιρεία της...

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 4/5

www.natassatheodoridou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: