Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ - "ΕΤΣΙ ΕΙΜΑΙ" 2008


Όλα ξεκίνησαν απο μία ατάκα που προέκυψε απο μία (ίσως στημένη) φάρσα στο internet. Έτσι γράφτηκε το τραγούδι "Τέλος", το οποίο τραγούδησε η Χριστίνα Παπαδάκη σημείωνοντας επιτυχία και κερδίζοντας αναγνώριση. Στο δεύτερο της Album (παρά το ότι το "Τέλος" επανεμφανίζεται ως remixed bonus track) οι φάρσες....τελείωσαν...Όχι όμως και η ανοδική πορεία της Χριστίνας Παπαδάκη. Αν και στο album αυτό δεν υπάρχει το hit με την ανάλογη δυναμική που είχε το "Τέλος" μπορώ να πω πως η συνολική του ποιότητα ξεπερνά κατά πολύ την προηγούμενη της δουλειά.

Το single που αναλαμβάνει να δώσει την απαιτούμενη ώθηση είναι το "Είσαι Ο Άνθρωπος Μου", ένα dance κομμάτι που στην προσπάθεια του να συνδυάσει την χορευτική ελαφρολαϊκοπόπ με την Κρητική λύρα και την μαντινάδα....αποτυγχάνει....λόγω όμως της διαφορετικότητας του καταφέρνει να "επιπλεύσει" στα ραδιοφωνικά κύματα. Το δεύτερο κομμάτι που μου τράβηξε την προσοχή είναι το "Εδώ Και Τώρα" ένα downtempo τσιφτετέλι. Προσέξτε το. Το remix του Elias Pantazopoulos σώζει το τραγούδι "Ξεκόλλα" δίνοντας άλλο ένα εφόδιο στην μάχη της δεσποινίδας Παπαδάκη στις νυχτέρινες πίστες και τα Ελληνάδικα. Το τραγούδι "Δεν Θέλω Τίποτα Άλλο" θυμίζει έντονα τις μελωδίες που έγραφε ο Νίκος Καρβέλας για την Άννα Βίσση στις δύο τελευταίες (και όχι ιδιαίτερα επιτυχημένες) συνεργασίες τους. Οι γνώριμες όμως αυτές μελωδίες στα αυτιά του ελληνικού κοινού, ίσως να λειτουργήσουν θετικά στην εξέλιξη αυτού του μέτριου (μελωδικά και ενορχηστρωτικά) τραγουδιού. Τελευταίο τραγούδι που ξεχωρίζει αμυδρά, είναι το "Ξέχασες" μία λαϊκή μπαλάντα.

Εν ολίγης θα πω πως το νέο αυτό album δεν έχει αντίστοιχο ή μεγαλύτερο hit απο αυτό της προηγούμενης της δουλειάς ("Τέλος"), όμως λόγω της συνολικής του ποιότητας είναι σίγουρα ένα βήμα πιο πάνω απο το περσινό. Μακάρι να ήταν και τα φωνητικά της δεσποινίδας Παπαδάκη...

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 2/5

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

auto to cd einai ena apo ta wraiotera pou exw akousei! epitelous mia kopela pou einai koukla kai exei katapliktiki fwni. einai mono 20 xronwn kai exei tetoio disko!! makari na mporousan kai oi ypoloipes na moiazoun sti vissi!

Ανώνυμος είπε...

episis de einai mono auta ta tragoudia poy anaferei autos o vlakas. gia to 'na prosexeis' giati de milas? gia tin kommatara to zeimpekiko'esy de ftais'? h kopela exei katathesei psyxi!! alla otan eisai kompleksikos.....

Greek CD Reviews είπε...

Καταρχήν απο τον τρόπο που μιλάς καταλαβαίνουμε ποιός απο τους δύο είναι ο βλάκας και κομπλεξικός, και επειδή δεν μας αρέσουν τέτοιοι τύποι και μιας και δεν σου αρέσουν και εσένα τα review μας, θα σου συνιστούσαμε να μην μας επισκεφθείς ξανά.

Όσο για την κατάθεση ψυχής στην οποία αναφέρθηκες...έρχεται με επιτόκιο;

Tony

Greek CD Reviews

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια μη τσακωνεστε θα τη φατε τη κοπελα. ο δισκος οντως ειναι πολυ καλος για πρωτη δουλεια. δεν ειναι το 'παραλυω', αλλα ειναι μικρη ακομα και με παρα πολυ καλη φωνη. οπότε το μονο που μας μενει ειναι να της ευχηθουμε καλη πορεια. Θανος

Greek CD Reviews είπε...

Αγαπητέ Θάνο, ο λόγος που ανταπάντησα με αυτόν τον τρόπο στο συγκεκριμένο σχόλιο δεν έχει να κάνει με την συγκεκριμένη καλλιτέχνιδα, ούτε με το album της. Το σχόλιο πηγαίνει αποκλειστικά και μόνο στο χρήστη που με αποκάλεσε βλάκα επειδή δεν τυχαίνει να συμπίπτουν οι απόψεις μας.

Ευχαριστώ που επισκέπτεσαι το blog μας και που προσθέτεις κι εσύ τα σχόλια σου.

Tony

Greek CD Reviews

ΥΓ: Μπορείς να γίνεις "φίλος" μας στο Facebook και να ζητήσεις το album το οποίο θα ήθελες να παρουσιαστεί στο blog μας. Το username είναι Greekcd Reviews.