Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΛΕΤΣΑ - "6η ΑΙΣΘΗΣΗ" 2008




Η Χριστίνα Κολέτσα είναι άλλη μία τραγουδίστρια που "ξεπήδησε" απο talent show. Η διαφορά απο τους περισσότερους καλλιτέχνες ίδιας "προέλευσης" είναι πως κατάφερε να βγάλει και...δεύτερο album!

Ξεκινώ με το πρώτο και καλύτερο κομμάτι του album. Η "6η Αίσθηση" είναι ένα ελαφρολαϊκό uptempo κομμάτι με ευχάριστο κλίμα και αρκετά καλή παραγωγή το οποίο δικαίως ακούγεται στα FM και στα μπαρ-club-μπουζούκια ανά τη χώρα. Δεύτερο τραγούδι του album το "Απ' τη ζήλεια μου" το οποίο είναι ένα κάτω του μετρίου uptempo τραγούδι. Οι τόνοι και τα bpm πέφτουν με το τρίτο τραγούδι, την μπαλάντα "Συγνώμη". Τίποτα το ιδιαίτερο και εδώ με την μουσική, τους στίχους και την παραγωγή να παραμένουν επιεικώς μέτρια. "Επιτέλους Ελεύθερη" τραγουδά στο τέταρτο τραγούδι το οποίο είναι στο ύφος των τραγουδιών τύπου "Κερνάω" που είχε τραγουδήσει ο Θ. Πετρέλης (κάποιοι τα αποκαλούν και "εξάρια", αλλά μην το κάνετε αυτό γιατί πολύ απλά...δεν είναι!) αλλά δεν μας..."απελευθερώνει" απο την μετριότητα. Επιστρέφουμε σε ρούμπες με το τραγούδι "Free" (όχι δεν είναι στα Αγγλικά το κομμάτι) το οποίο στοχεύει να γίνει ¨σύνθημα" χάρη στα στιχάκια του, αν και δεν το βλέπω κυρίως λόγω της μέτριας και όχι "παιχνιδιάρικης" ενορχήστρωσης του. Το "Δεν θα τα πάμε εμείς καλά" μία ρούμπα με μια αμυδρή "rock & roll" αίσθηση προσπαθεί να κάνει την έκπληξη αλλά πάλι η ενορχήστρωση δεν κάνει το κάτι παραπάνω που χρειάζεται. Έβδομο (πολύ καλύτερο απο τα προηγούμενα και δεύτερο καλύτερο τραγούδι του Album) είναι η μπαλάντα "Δεν θα κοιμηθώ", η οποία ένω έχει πολύ ωραίο ρεφρέν και βλέψεις να γίνει hit, η ενορχήστρωση μας τα χαλάει και πάλι. Όγδοο, το τσιφτετέλι "Πλάκα κάνεις". Η εξαίρεση γίνετε πια κανόνας και η ενορχήστρωση αδικεί για ακόμη μια φορά την πορεία του τραγουδιού. Προτελευταίο τραγούδι το "Θέλεις να με βασανίζεις", μία uptempo μπαλάντα η οποία δεν προσφέρει τίποτα καινούργιο στα αυτιά μας. Τελευταίο το "Πως και Πως" άλλη μια μπαλάντα η οποία δεν ξεφεύγει απο την μετριότητα.

Με λίγα λόγια, η "6η Αίσθηση" είναι ένα album με ένα αρκετά δυνατό πρώτο single, χωρίς όμως την ανάλογη συνέχεια. Ευτυχώς για την δεσποινίδα Κολέτσα το single αυτό είναι αρκετό για να της δώσει και τρίτη δισκογραφική δουλειά με την Heaven.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 1/5

Greek CD Reviews

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

xaxa kala thn ekanes thn koletsa kai tis ta eipes eksw apo ta dontia symfwnw apolyta mazi sou tony...

martakis 4 ever


petalouda

Greek CD Reviews είπε...

Den eipa tipota apo kakia h empa8eia. Einai h gnwmh gia to sugkekrimeno album.

Euxaristw polu pou diabazeis ta review mou.

Tony

Greek CD Reviews

Ανώνυμος είπε...

Μα πως να μεινει με τον φτωχο τον Μαξ αφου βρηκε πιο μεγαλο ψαρι τωρα.
Ολη η πιατσα ξερει πως καθε βραδυ την περιμενει να τελειωσει το προγραμμα της ο γιος του Δημητρη Κοπελουζου, Χρηστος Κοπελουζος. Αμεσως μετα το χωρισμο του απο το αλλο εξωφυλλο του περιοδικου Maxim, Στελλα Δημητριου, αρχισε ο δεσμος με την Κολετσα. Πανω στην ωρα για το δικο της εξωφυλλο!
Επικαιρος με τις ημιγυμνες σταρ ο Κοπελουζος τζουνιορ!

Greek CD Reviews είπε...

Ouch! Η αλήθεια συνεχίζει να πονάει! Άρα μέσα είμαστε πως θα υπάρχει και συνέχεια στην δισκογραφική πορεία της δεσποινίδας Κολέτσα!

Ευχαριστούμε πολύ για την χρήσιμη πληροφόρηση σας!

Tony

Greek CD Reviews

Ανώνυμος είπε...

Σαν πρώτο album είναι αρκετά καλό γιατί εκτός του ότι έχει ένα τραγούδι που ακούστηκε πολύ το καλοκαίρι (Έκτη αίσθηση) έχει και 'άλλα που ακούγονται ευχάριστα , χωρίς βέβαια να ξεχωρίζουν ιδιαίτερα. Στα + κατα τη γνώμη μου το ότι έχει τραγούδια που μπορούν να ακουστούν στο ραδιόφωνο (χωρίς βέβαια να κατακτάν καλό airplay) και το ότι τα τραγούδια "Απ' τη ζήλεια μου", και "Δε θα κοιμηθώ" αξίζουν μια καλή πορεία ως singles του album!

Ανώνυμος είπε...

Σε παρακαλώ απο 1550 το "όσα μπορείς"...

Ανώνυμος είπε...

KAΛΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΣΤΟ
ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ
ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟ
ΚΑΝΕΤΕ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΠΑΒΑΡΟΤΙ ΕΛΕΓΕ
ΚΑΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Greek CD Reviews είπε...

Αγαπητή αναγνώστρια,
Σχετικά με το σχόλιο σας περί κουτσομπολιού θα πρέπει να απαντήσουμε πως σίγουρα σας άρεσε που διαβάσατε αυτά τα gossip "tips", σωστά; Όσο για το σχόλιο σας περί Παβαρόττι, θα πούμε πως δεν πρέπει να είσαι fan της κλασσικής μουσικής για να μην ενθουσιάζεσαι απο το συγκεκριμένο album της δεσποινίδας Κολέτσα.

Ευχαριστούμε για την επίσκεψη και το σχόλιο σας! Συνεχίστε!

Tony