Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

ΒΑΣΙΑ ΡΗΓΑ - "ΝΥΧΤΑ ΜΑΓΙΚΗ" 2008

requested

Η Βάσια Ρήγα είναι μία τραγουδίστρια η οποία βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στον χώρο του ελαφρολαϊκού τραγουδιού. Δυστυχώς όμως γι' αυτήν, κανένα απο τα albums της δεν έτυχε ιδιαίτερης αναγνώρισης. Οπότε είναι λογικό να υποθέσουμε πως το cd single αυτό, έχει ως απόλυτο σκόπο του να τοποθετήσει το πρόσωπο και την φωνή της εν λόγω τραγουδίστριας στα μάτια και τα αυτιά του Ελληνικού κοινού.

Το single ξεκινά με το ομότιτλο "Νύχτα Μαγική". Το τραγούδι αυτό έχει μία τελείως διαφορετική άποψη απο αυτά που περιμέναμε να ακούσουμε απο την Βάσια Ρήγα. Είναι μία μπαλάντα με μία lounge/jazz άποψη. Δυστυχώς όμως, μερικές φορές, διαφορετικό δεν σημαίνει και απαραίτητα καλό. Η παραγωγή του τραγουδιού είναι κάτω του μετρίου. Μας ενοχλούν ιδιαίτερα τα μέτρια αντρικά φωνητικά, η μελωδία που δεν παρουσιάζει κανένα ενδιαφέρον, και το τραγούδισμα της κυρίας Ρήγα, το οποίο είναι τόσο υπερβολικό και "τσιριχτό" που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την "smooth" ατμόσφαιρα που θέλει να απόδωσει το τραγούδι.

Μετά απο το "Νύχτα Μαγική" αρχίζω να αναρωτιέμαι μήπως η Βάσια Ρήγα αποφάσισε να κάνει πλήρη στροφή στην εικόνα και το ρεπερτόριο της, αλλά η απορία αυτή παίρνει απάντηση αμέσως μόλις ξεκινά το δεύτερο τραγούδι. Το "Τίποτα Δεν Σου Χρωστάω" είναι ένα λαϊκό ζεϊμπέκικο το οποίο με εκπλήσσει δυσάρεστα. Για κάποιον λόγο πίστευα πως η Βάσια Ρήγα ήταν μία καλή λαϊκή τραγουδίστρια. Άλλωστε στα σχήματα τα οποία συμμετείχε, πάντα ήταν απο τα πρώτα ονόματα. Ακούγοντας την να ερμηνεύει αυτό το προβλέψιμο σε όλους τους τομείς ζεϊμπέκικο, καταλαβαίνω πόσο κακή τραγουδίστρια είναι. Η ερμηνεία της έχει έναν δακρύβρεχτο τρόπο θυμίζοντας μου τραγούδια που ακούγονταν σε δραματικές ταινίες του '60 με την Μάρθα Βούρτση. Πραγματικά θεωρώ πως κάπως έτσι θα ακούγεται η κόλαση....

Περνάμε στο τραγούδι "Σε Τι Θεό", το οποίο είναι απο τις λαϊκές uptempo μπαλάντες γνωστές και ως "εξάρια". Ενορχηστρωτικά ακούμε τα ίδια και τα ίδια. Οι ίδιο ήχοι, τα ίδια "σκασίματα", μελωδίες που πλέον τις απωθούμε υποσυνείδητα και τα ίδια προβλέψιμα στιχάκια.

Αφού λοιπόν η κυρία Ρήγα με αυτά τα τραγούδια κατέκτησε τα lounge bars και τα λαϊκά κέντρα διασκέδασης, προσθέτει και ένα dance mix του τραγουδιού "Νύχτα Μαγική" για να την ακούμε και στις clubbing εξορμήσεις μας. Το remix είναι εν ολίγοις η original version του τραγουδιού με dance κρουστά και χωρίς τον ενοχλητικό τύπο στα φωνητικά και δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να αναλύσουμε κάτι παραπάνω.

Το τελευταίο single της Βάσιας Ρήγα όχι μόνο δεν καταφέρνει να πάει την μέτρια πορεία της ένα βήμα παραπάνω, αλλά χαλάει και όσα έχει φτιάξει μέχρι τώρα. Δεν ξέρω αν είναι όντως τόσο κακή τραγουδίστρια όσο ακούγεται σε αυτό το single, μιας και έχει πολλά χρόνια απο τότε που την άκουσα live, αλλά αυτό που ακούω εδώ είναι μάλλον δυσφήμηση γι' αυτήν. Όσο για την ποιότητα των τραγουδιών....Συγχαρητήρια στους producers, την δισκογραφική εταιρεία, και όλους όσους εμπλέχτηκαν στην δημιουργία αυτού του αποτελέσματος!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 0,5/5

www.vasiariga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: