Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Ανεξάρτητοι Καλλιτέχνες: "ΜΙΣΟΞΩΤΙΚΟ K.I.S."


Ο rapper Μισοξωτικό μας ζήτησε να κάνουμε review στα τρία τραγούδια που έχει "ανεβάσει" στην myspace σελίδα του. Μας αρέσει ιδιαίτερα να συμβάλλουμε στην προώθηση νέων καλλιτεχνών που δεν έχουν κάποια δισκογραφική εταιρεία πίσω τους, και γι' αυτό δεχτήκαμε με χαρά. Θα πρέπει όμως να πούμε πως ακόμη και οι ανεξάρτητοι καλλιτέχνες θα κρίνονται με τα standards και τα κριτήρια που κρίνονται και επίσημες παραγωγές. Περνάμε λοιπόν στο review.

Το πρώτο κομμάτι στο playlist είναι το "ΜΜΕ" στο οποίο συμμετέχει ο Barrice. Στην πρώτη επαφή μας με αυτόν τον καλλιτέχνη διαπιστώνουμε πως δεν μας αρέσει καθόλου η χροιά του. Το flow είναι συμπαθητικό αλλά η φωνή του μας κρατά και πάλι πίσω. Η ενορχήστρωση είναι αδιάφορη, χωρίς εξυπνάδες.

Περνάμε στο "Πριν Η Μαγεία" το οποίο είναι μία R&B/Hip Hop μπαλάντα. Το τραγούδι αυτό είναι πολύ πιο ενδιαφέρον απο το προηγούμενο, με το flow αυτή τη φορά να είναι πάρα πολύ καλό αλλά και πάλι η χροιά του Μισοξωτικού μαζί με την απειρία του στο τραγουδιστικό μέρος μειώνουν την αξία αυτού του συμπαθητικού τραγουδιού. Ενορχηστρωτικά δεν έχει κάτι το ενδιαφέρον, αλλά αυτό δεν φαίνεται χάρη στο πολύ ενδιαφέρον flow.

Τελευταίο το "Δεν Είσαι DJ". Πιο χορευτικό και πιο επιθετικό, με το Μισοξωτικό να προσπαθεί μάταια να ακουστεί πιο κακός απ' ότι μπορεί η φωνή του να δείξει ότι είναι. Η πιο ενδιαφέρουσα (αλλά με κακό mix) ενορχήστρωση ευτυχώς δεν πάει χαράμι χάρη στην φωνή του Κωνσταντίνου Βούλγαρη.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Μισοξωτικού είναι δυστυχώς κάτι το οποίο δίνετε απο την φύση. Η χροιά του. Στα υπόλοιπα σημεία ο rapper δείχνει πως αν συνεχίσει να ασχολείται με την μουσική θα μπορέσει να βελτιωθεί μιας και δεν φαίνεται να είναι ένας τύπος που απλά έβαλε ένα loop να παίζει και έκανε rap απο πάνω. Keep up!

www.myspace.com/misigmaxi

Δεν υπάρχουν σχόλια: